Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sa nei til gjenvalg på grunn av Navarsete

Det konfliktfylte samarbeidsklimaet mellom nestleder Ola Borten Moe og partileder Liv Signe Navarsete får skylda.

PRESSES UT?: Nestleder i Sp, Ola Borten Moe. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PRESSES UT?: Nestleder i Sp, Ola Borten Moe. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Adresseavisen er det elendig samarbeidsklima med Liv Signe Navarsete som gjør at Ola Borten Moe sa nei til gjenvalg til Stortinget. Men Borten Moe kan likevel bli nominert.
 
En rekke kilder opplyser til Adresseavisen at en sterkt medvirkende årsak til at Borten Moe for kort tid siden sa nei til å stille til gjenvalg på Stortinget, var det konfliktfylte forholdet til Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete.

Fylkesleder i Sør-Trøndelag, Gunn Iversen Stokke, sier at Ola Borten Moe ikke selv har snakket om det, men hennes vurdering er at konfliktene er en medvirkende årsak til at han takket nei til Stortinget.

- Når samarbeidsklimaet er så konfliktfylt som det er, sier det seg selv at det blir vanskelig å drive politikk. Det blir demotiverende, og det blir lettere å finne på noe annet å gjøre, sier Stokke.

Men Borten Moe kan likevel bli nominert, skriver Trønder-Avisa.

Skaun-ordfører Jon Husby, som leder nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag, sier at det kan bli aktuelt at Ola Borten Moe topper stortingslista i Sør-Trøndelag. Grunnen er at han kan bli partileder. Han opplyser at flere har kontaktet ham og tatt til orde for at Borten Moe må overtales til å likevel toppe listen i fylket.

- Det er klart at hvis det skulle skje at Liv Signe på en måte fases ut eller faser seg selv ut, må vi ta den diskusjonen. Jeg vil ikke si det er aktuelt i dag, men vi må se om noen dager, sier Husby.

- Det vil være naturlig at lederen i et parti sitter på Stortinget. Samtidig må Ola ville det selv. Jeg har ikke snakket med ham om det, sier Husby.

På spørsmål fra Adresseavisen om hvorfor Ola Borten Moe har signalisert at han ønsker å ta gjenvalg som nestleder, sier kildene at dette skyldes at han innstendig har blitt oppfordret til dette av sine støttespillere. Dette er uansett et spørsmål som ligger noe fram i tid, blir det sagt.

(NTB)


UNDER PRESS: Partileder Liv Signe Navarsete. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
UNDER PRESS: Partileder Liv Signe Navarsete. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer