Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sa nei til gravide kvinner

Carl I. Hagen var en elendig personalsjef, skriver Per Sandberg.

PERSONALSJEFER: Carl Ivar Hagen var en håpløs personalsjef for Frps stortingsgruppa, skriver Per Sandberg. Det ble mye bedre da Eli fikk ansvar for personalpolitikken. Her er paret som i høst har deltatt i "Skal vi danse". Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
PERSONALSJEFER: Carl Ivar Hagen var en håpløs personalsjef for Frps stortingsgruppa, skriver Per Sandberg. Det ble mye bedre da Eli fikk ansvar for personalpolitikken. Her er paret som i høst har deltatt i "Skal vi danse". Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Per Sandberg vier stor plass i boka «Mot min vilje» til mangeårig leder Carl I. Hagen. Sandberg forteller at han har lært mye om politikk, og om politisk teft.

Men som personalsjef i stortingsgruppa var Hagen håpløs, ifølge Sandberg.

Uaktuelle - Carl var striks og rigid, og litt enkel i sin måte å se an mennesker på. Jeg hadde i en periode ansvaret for å ansette folk til stortingsgruppa sammen med Carl.

- Var det en kvinnelig søker, spurte Carl henne først om hun var gravid eller om hun planla å få barn i nærmeste framtid. Kvinner med slike planer var helt uaktuelle for Carl. Skulle du jobbe for Frp, måtte du være innstilt på å jobbe døgnet rundt, skriver Sandberg.

Han føyer til at partiet ikke hadde råd til å sende folk i permisjon heller. Ifølge Sandberg var Hagen elendig til å løse slike personalsaker.

- Det er litt morsomt å tenke på i dag. De siste årene har ansatte og innsatte i Frp's stortingsgruppe «ynglet» nærmest uten stans. Foreldrepermisjonene har stått i kø. Carl har nok revet av seg håret i fortvilelse, skriver Sandberg.

Eli tok grep Han skriver at det ble endringer i personalpolitikken da Eli  Hagen fikk ansvaret. Hun tok blant annet initiativ til årlige opplevelsesturer der alle måtte være med. Da ble også mannen opptatt av saken.

Noen år senere ble det imidlertid en stor skattesak  på grunn av velferdsturene. Sandberg mener Eli Hagens initiativ til sosiale aktiviteter var viktig for å knytte stortingsgruppa tettere sammen.

- I dag har velferdstiltakene spilt fallitt. Det er dessverre blitt sånn at turene i dag danner grobunn for hvisking og tisking, fraksjonering og intern splid. Dette preget dessverre den forrige stortingsgruppa vår i stor grad, skriver Sandberg.

Ikke uvanlig på 80-tallet Carl I. Hagen sier til Dagbladet at han ikke husker at han sa nei til gravide som søkte jobb i Frp.

- Men det var jo ikke uvanlig på 80-tallet, sier Hagen, som ikke har lest boka ennå, men mener Frp på være voksne nok til å takle debatten den skaper.

En annen Frp-representant med lang fartistid sier at bildet Sandberg beskriver rundt graviditetsspørsmålet, stemmer.