Sa nei til Verdi-kommisjonen

I går ble forfatteren, humoristen og flirosofen Arthur Arntzen oppringt av statsminister Kjell Magne Bondevik og spurt om han ville bli ny leder av Verdikommisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var en ære å bli spurt, men jeg måtte dessverre takke nei. Jeg har mange fastlagte gjøremål for de to nærmeste årene allerede. Men jeg er selvsagt villig til fortsatt å ta et tak for Verdikommisjonen, sier Arthur Arntzen til Dagbladet.

Mer folkelig

At Arthur Arntzen ble spurt, tyder på at Statsministerens kontor ønsker en mer folkelig innretning på Verdikommisjonen.

I Verdikommisjonens styringsgruppe, som driver kommisjonens strategiske arbeid, er det en overvekt av professorer i alderen 40 til 55 år. Innad i kommisjonen har spørsmålet om profilering, spesielt i enkeltsaker, vært et stridstema.

Mange mener kommisjonen i for liten grad er opptatt av det dagsaktuelle, og ønsker at kommisjonen skal ta stilling i enkeltsaker.

Arthur Arntzen er av dem som har markert et ønske om en mer utadrettet virksomhet.

Klok og forstandig

- Hvis det er riktig at Arthur Arntzen er spurt, ser jeg at forespørselen kan tolkes som en kritikk av manglende folkelighet. Men det kan også tolkes som at statsministeren anser Arntzen som en klok og forstandig mann med lang livserfaring. En mann som er god å snakke med og til folk, sier nestleder i Verdikommisjonens styringsgruppe, Inge Eidsvåg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer