Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Så noe han ikke burde sett

Andreas Helgesen (37) var blant de aller første på åstedet - og hadde med videokamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Da det smalt, løp Andreas opp med en gang, og tok med seg kameraet, forteller Thomas Reisæter (34) til Dagbladet.

Både han og vennen Andreas Helgesen (37) jobber på fotobutikken FotoVideo i Møllergata, bare et steinkast fra Regjeringskvartalet. På grunn av rask reaksjonsevne og nærheten til åstedet ble Andreas - ut fra videoen han filmet - blant de aller første på stedet etter at den kraftige terrorbomba gikk av i 15.20-tida.

På videoen er det i begynnelsen helt stille, og nesten ikke et menneske er å se. Gata er imidlertid fylt av røyk, glasskår og annet vrakgods. En bil ligger istykkersprengt på sida. På originalvideoen ligger et ille tilredt lik på en murkant.

- Andreas ringte meg en halvtime etter, og var helt gira. Så ble han etter hver veldig shaky; han hadde nok sett noe han ikke burde se, sier kollegaen.

- Men han ville at mediene skulle publisere videoen, sier Reisæter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling