- Så noen en brannstifter?

Huseieren er overbevist om at noen tente på. Trondheimspolitiet ber publikum om hjelp til å løse branngåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi holder alle muligheter åpne. Vi vil gjennomføre en full underssøkelse av brannstedet når åstedet blir kaldt, sier Operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Leif Berglund.

Huseier Ivar Koteng var i natt klinkende klar på hva som var årsak til brannen:

- Jeg mener det er 110 prosent sikkert at denne brannen er påsatt. Det var ingen folk der inne, og strømmen er frakoblet, sa han til adressa.no.

Berglund vil ikke kommentere huseier Kotengs påstand om at brannen var påsatt. Likevel vil han gjerne ha tips fra publikum:

- Folk som har vært i nærheten av brannstedet eller har sett noe andre steder i sentrum, kan godt ringe krimvakta, sier Berglund.

Politiet i Sør-Trøndelag tar imot tips på telefon 73 89 90 90.

Spredte seg raskt

Like over midnatt ble det slått full brannalarm i Trondheim. En seks-etasjers bygård i Søndre gate 7 sto i full fyr.

Til tross for at brannvesenet holder til i samme kvartal som det brennende bygget, klarte ikke brannmannskapene å få kontroll over brannen. Det ble tidlig rapportert om at det var folk inne i den brennede bygården, men det er uklart om det var tilfelle.

Etter en halvtime spredde brannen seg, fra Søndre gate 7 til nabogården i Søndre gate 9. Nok en time senere var også Søndre gate 11 i brann.

Klokken 03.30 i morges var endelig brannen under kontroll.

De åpne flammene var stort sett slukket, men brannvesenet fryktet at brannen kunne blusse opp igjen. Ingen av de 40 - 50 brannfolkene som hadde deltatt i slukningsarbeidet var derfor permittert i 4-tiden.

Kulturhistoriske hus

Både fasaden og baksiden på de to brannskadde gårdene i Søndre Gate står fortsatt, mens det er gjort store skader på loft, tak og inne i bygningene.

- Dette er mye verre enn Nordre-brannen. Dette er kulturhistoriske hus som ikke kan måles i penger, sier huseier Ivar Koteng til adressa.no.

Det er i morges uklart om den tredje gården var skadd av flammer. Hele bygningen var full av røyk, men det er usikkert om det har brent i denne gården.

GAMLE TREGÅRDER: Brannen som begynte i Søpndre gate 7, spredde seg raskt til nummer 9. I overkant av 40 brannfolk jobbet i natt på spreng for å hindre ytterligere spredning i den gamle trebebyggelsen.
EVAKUERES: Begge de to brennende gårdene i Søndre gate 7 og 9 skal være ubebodd for tiden, men politiet evakuerte i natt nabogårder i nærheten på grunn av fare for at brannen skulle spre seg.