Omreisende sykepleiere:

Sa opp jobben: Fikk sjokklønn

Wenche Wiik (25) tjente gode penger på å si opp sin faste jobb. Nå oppfordrer hun flere til å gjøre det samme.

SLUTTET: Wenche Wiik sluttet i fast jobb som sykepleier til fordel for en vikartilværelse. Foto: Privat
SLUTTET: Wenche Wiik sluttet i fast jobb som sykepleier til fordel for en vikartilværelse. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Folk er skeptiske når man beveger seg utenfor normalen.

Wenche Wiik fra Jæren gjorde nettopp det. 25-åringen sa opp sin faste jobb som sykepleier og valgte å gå en uforutsigbar framtid i møte.

Som nyutdannet sykepleier fikk Wiik virkelig kjenne på det å være sykepleier. Da pandemien sto på som verst, startet 25-åringen i det som var hennes første faste jobb på pandemimottaket på sykehuset i Stavanger.

- Jeg visste hva jeg gikk til, men det var ekstremt hektisk, sier Wiik til Dagbladet.

NRK Troms og Finnmark omtalte saken først.

LANGT FRAM: Marielle (33) er intensivsykepleier og hadde forberedt seg på å ta imot covid-pasienter da hun selv ble syk. Nå, to år senere, er hun fortsatt for dårlig til å jobbe - selv om det er alt hun ønsker. Video: Lars Eivind Bones / Madeleine Hatlo Vis mer

Tok drastisk valg

I fjor valgte 25-åringen å si opp sin faste jobb til fordel for en hverdag i Stockholm sammen med samboeren. Lite visste hun at den perfekte jobbhverdagen bare var noen tastetrykk unna.

Wiik prøvde seg i en kontorjobb, men fant fort ut at det ikke var noe hun trivdes med.

- Jeg satt meg ned og googlet «vikarbyrå» og trykket på det første som kom opp. Vipps så fant jeg det, sier hun.

25-åringen kontaktet vikarbyrået Work Norway og startet å jobbe som omreisende sykepleier.

Nå består arbeidshverdagen av oppdrag rundt om i hele landet. Det betyr at det blir masse reising på 25-åringen fra Klepp.

- Jeg elsker å reise og er en svært rastløs sjel. Jobben passer midt i blinken for meg, sier hun.

OMREISENDE SYKEPLEIER: Wenche Wiik forteller at jobben som omreisende sykepleier er helt perfekt for henne som liker å reise. Her fra Nordkapp. Foto: Privat
OMREISENDE SYKEPLEIER: Wenche Wiik forteller at jobben som omreisende sykepleier er helt perfekt for henne som liker å reise. Her fra Nordkapp. Foto: Privat Vis mer

Ellevill månedslønn

Da Dagbladet snakker med 25-åringen sitter hun på flyplassen på vei til Havøysund, et lite sted drøyt fire timer fra Alta. Her vil hun jobbe i turnus ut oktober.

Ved å fortelle sin historie håper Wiik at flere kan få øynene opp for alle mulighetene som finnes for både nyutdannede og erfarne ansatte i helsevesenet.

Hun er likevel klar på at jobben som omreisende sykepleier ikke er for alle.

- Arbeidsbelastningen er enorm. Det kan være veldig kaotisk, men jeg trives godt med det. Det går greit når man er innstilt på at det blir hektisk, sier hun.

Det å stadig være ny på arbeidsplassen kan også tære på kreftene.

- Det krever mye av deg som person. Du skal alltid lære nye folk å kjenne. Heldigvis er jeg sosial og liker å bli kjent med folk, så for meg er det ikke noe stort problem.

Wiik legger heller ikke skjul på at hun tjener godt som omreisende sykepleier.

- Jeg valgte å gjøre det for alle opplevelsene. Lønna er selvfølgelig også en bonus, sier hun, og legger til at hun på en måned dro inn 97 000 kroner.

- Er det aktuelt for deg å gå tilbake i en fast jobb?

- Jeg forstår at jeg må gjøre det etter hvert, når jeg får flere forpliktelser. Men da håper at det har skjedd noen endringer, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer