Sa opp jobben for å dra på laksefiske

- Sjefen gapte som en storlaks, sier Ulf Engman (59).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulf Engman (59) fikk ikke fri for å være med på sesongåpningen i Reisaelva. Den svenske laksefiskeren reagerte resolutt, og sa opp jobben på dagen.

- Jeg var nødt til å gjøre et valg, og kom til at fisket veide tyngst. Jeg satte meg ned og skrev oppsigelsen, forteller Engman til Nordlys.

I 30 år har han jobbet som driftstekniker ved Umeå Energi. I de 20 siste av dem har han lagt sommerferien slik at har fått med seg sesongåpningen på fisket i Nordreisa. Men i år sa sjefen nei. Da sa Engman opp.

Den fiskeglade svensken forteller at sjefen ble en smule overrasket:

- Han gapte som en storlaks, og kunne ikke tro at jeg mente alvor. At jeg ville si opp en trygg jobb for å kunne dra på fisketur til Norge var nok helt ubegripelig.

Kona ser derimot ut til å ta det hele med fatning. Engman forteller at selv om han nå er blitt arbeidsløs, driver kona et firma i legemiddelbransjen som han planlegger å jobbe litt for. Dessuten, slår han fast, blir det betydelig mer tid til å fiske fremover!

- Jeg har en meget tålmodig kone. Hun har vært med til Nordreisa flere ganger, og hun skal også dra dit denne sommeren, sier laksefiskeren fra Umeå.

(NTB)