Klimastreiken

Sa opp jobben i streike­protest - angrer ikke

Monica sa opp jobben som lærer i streikeprotest. I dag vil hun igjen vise støtte til ungdommens klimakamp.
- Jeg har ikke spurt om lov, for å si det sånn.

MØTER OPP: Monica Marcella Kjærstad er lokalpolitiker for MDG, og engasjerer seg i barnas klimakamp. Foto: Geir Dokken (kjæreste og samboer).
MØTER OPP: Monica Marcella Kjærstad er lokalpolitiker for MDG, og engasjerer seg i barnas klimakamp. Foto: Geir Dokken (kjæreste og samboer). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lærer Monica Marcella Kjærstad fra Spydeberg fikk nasjonal medieoppmerksomhet da hun sa opp jobben sin som lærer i klimaprotest mot at elevene fikk fravær ved sist klimastreik.

Den var for to måneder siden.

Når ungdommene igjen samles utenfor Stortinget i dag, sammen med rundt 10 000 elever over hele landet, er læreren også denne gangen med for å vise sin støtte.

Hun jobber fortsatt på skolen i Østfold i oppsigelsestida sin:

- Jeg har ikke spurt om lov, for å si det sånn. Jeg har bare gitt skolen beskjed om at jeg reiser. Det finnes jo ingen sanksjoner de kan gi meg lenger, sier Kjærstad til Dagbladet mandag.Mens den første streiken var for å få politikerne til å ta mer ansvar i klimakampen, forklarer Natur og Ungdom at fredagens aksjon er en reaksjon på mangelen på handling i kjølvannet av forrige streik.

Kjærstad er skuffet over at norske politikere.

- Jeg synes det er forferdelig tafatt. Det er mye smil og klapp på skuldra til ungdommen for at de engasjerer seg, men det er ingenting som tas på alvor, sier hun.

Angrer ikke

Hun sier at hun ikke angrer at hun sa opp jobben sin, men forteller at hun ble veldig overrasket da skolen hun er ansatt ved, valgte å gi ungdommene fravær, slik de også får i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer