Sa opp på direkten i NRK fordi hun ikke klarte mer

- Nå håper jeg at det blir fokus på saken, ikke meg. Jeg er stolt av å ha satt frilansernes sak på dagsorden.

STILLER PÅ NETTMØTE: NRK-programlederen Pia Beathe Pedersen (43) sa opp på direkten lørdag morgen da hun ledet nyhetene på Østlandssendingen. I kveld klokken 20:00 stiller hun til nettmøte her på db.no.  Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
STILLER PÅ NETTMØTE: NRK-programlederen Pia Beathe Pedersen (43) sa opp på direkten lørdag morgen da hun ledet nyhetene på Østlandssendingen. I kveld klokken 20:00 stiller hun til nettmøte her på db.no. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):  Pia Beathe Pedersen, som sa opp på direkten på Østlandssendingen sist lørdag, opplever kaotiske dager.
Telefonen har ikke stått stille, og hun har blitt intervjuet av radio, aviser og tv-stasjoner fra hele verden.

Oppsigelsen på direkten er blant annet omtalt i Daily Mail, New York Daily News, Times of India og Associated Press for å nevne noen.
Måten hun sa opp på, har vakt sterk oppsikt.

Nå håper hun at nettopp den delen av saken, er et tilbakelagt stadium.

I kveld svarer hun på dine spørsmål i et nettmøte. Send inn dine spørsmål nederst i saken.

- Fokuser på saken - Det er gøy med internasjonal oppmerksomhet, men nå må journalistene fokusere på selve saken. Folk tror jeg har gjort dette for å bli kjent, men det stemmer ikke, sier Pedersen, som opplevde nettopp det som en stor belastning tidligere i dag.

Hun skulle med et fly fra Rygge til Hellas for å hvile ut, men ble nektet adgang fordi hun kom fem minutter for seint til flyet. Etter en søvnløs natt og lite mat, ble det rett og slett for mye for Pia Beathe, som brøt sammen i gråt utenfor flyplassen.

- Da var det ikke noe greit å bli gjenkjent, sier hun.

Tøffe opplevelser I et intervju i siste nummer av Mental Helse forteller Pia Beathe Pedersen om personlige problemer, og den siste tiden i NRK. Dødsfall i familien, og personlig tøffe opplevelser, har i ettertid utløst panikkangst hos kvinnen.

- Jeg fikk store pusteproblemer når jeg skulle sove, og en gang klarte jeg ikke å få fram et eneste ord da vi var direkte på sending i NRK, sier hun.

- Hva gikk gjennom hodet ditt da du valgte å si opp på direkten?

- Jeg tenkte; Jeg kan ikke gjøre dette mer. Jeg kan ikke. Derfor reiste jeg meg og gikk ut av studio. Det var litt som i Elling-filmen da han sa: «-Ja, hvis jeg ikke liker det, kan jeg gå derfra. Jeg kan løpe».

Dette er, mener hun, en av grunnene til at denne nyhetssaken har blitt sitert verden rundt. At den har et universelt budskap.

Ved å forlate sendingen lørdag, vil hun rette oppmerksomheten mot skrekken og redselen som hun mener styrer samfunnet og NRK.

- Det er i NRK som i resten av samfunnet. Det er den redselen du ikke får helt taket på, men som er der og kommer snikende, sier Pia Beathe Pedersen. Hun håper nå at denne saken kan bli ferdig slik at hun kan få fred og ro til å gjøre andre ting.

Du kan komme med dine spørsmål direkte til henne på nettmøtet som starter klokken 20.00 på Dagbladet.no.