Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Så oppdaget vi at han gikk rundt med kniv, og forsto at situasjonen var en helt annen

Vitner fikk beskjed om å sette seg i bilen og låse dørene.

 BUSSKAPRING:  Valdresekspressen mellom Sogn og Oslo ble kapret ved 17.35-tiden mandag mellom Årdal og Tyin. Tre personer ble drept og gjerningsmannen er pågrepet. Foto: Stig Laberg Øvstetun
BUSSKAPRING: Valdresekspressen mellom Sogn og Oslo ble kapret ved 17.35-tiden mandag mellom Årdal og Tyin. Tre personer ble drept og gjerningsmannen er pågrepet. Foto: Stig Laberg Øvstetun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vegard Jevnaker Mjeldheim (22) og faren kom til stedet like etter busskapringen hvor tre personer ble drept mandag kveld.

- Vi kom fra Tyin og hadde vært på hytta. Vi var nesten hjemme da vi så en privatbil som sperret veien. Så kom det folk gående som informerte om at det var en busskapring på gang, og det kunne være omkomne, sier Mjeldheim til Dagbladet.

- Ingen hadde kontroll Mjeldheim kom til stedet med faren, og de fikk begge beskjed om å sette seg i bilen og låse dørene.

- Vi fikk beskjed om å holde oss borte, da ingen hadde kontroll på gjerningsmannen. Vi måtte holde oss i bilen og låse dørene, sier Mjeldheim.

Etter hvert kom det flere blålys til stedet og brannvesenet fikk kontroll på gjerningsmannen.

- De andre sa at de hadde prøvd å ta seg inn i bussen, men at ble jaga ut igjen av mann som truet dem med kniv. Det var en absurd situasjon å komme opp i. Det er en trygg bygd som bussen kommer fra, og det er veldig uvanlig for oss å oppleve dette her, sier Mjeldheim.

- Gikk rundt med kniv TV2 har snakket med de første personene som ankom stedet. De skal ha sett skadde i bussen, og styrtet for å hjelpe til. Han trodde først det var en ulykke.

— Det var umulig å få opp døren. Så oppdaget vi en mørkhudet person som gikk inne i bussen. Vi trodde først vi at han forsøkte å komme ut. Så oppdaget vi at han gikk rundt med kniv, og forsto at situasjonen var en helt annen, sier vitnet til TV2.

Da trakk de seg tilbake fra stedet og kontaktet politiet.

Rakk akkurat å gå av Kanskje er det bare flaks at ikke flere omkom under busskapringen. Til Bergensavisen forteller 18-årige Keilon Stenfeldt Nilsen at han gikk av bussen i Årdal. Det var like før den ble kapret.

- Man tenker ikke over at noe slikt kan skje. Det er jo forferdelig. Jeg tenker bare at jeg hadde så utrolig flaks, sier Stenfeldt Nilsen til BA.no.

 DRAMATISK:  Vegard Jevnaker Mjeldheim (22) var en av de første som kom til stedet. Han fikk beskjed om å sette seg i bilen og låse dørene. Foto: Privat
DRAMATISK: Vegard Jevnaker Mjeldheim (22) var en av de første som kom til stedet. Han fikk beskjed om å sette seg i bilen og låse dørene. Foto: Privat Vis mer