- Så oppdaget vi at han gikk rundt med kniv, og forsto at situasjonen var en helt annen

Vitner fikk beskjed om å sette seg i bilen og låse dørene.

BUSSKAPRING:  Valdresekspressen mellom Sogn og Oslo ble kapret ved 17.35-tiden mandag mellom Årdal og Tyin. Tre personer ble drept og gjerningsmannen er pågrepet. Foto: Stig Laberg Øvstetun
BUSSKAPRING: Valdresekspressen mellom Sogn og Oslo ble kapret ved 17.35-tiden mandag mellom Årdal og Tyin. Tre personer ble drept og gjerningsmannen er pågrepet. Foto: Stig Laberg Øvstetun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vegard Jevnaker Mjeldheim (22) og faren kom til stedet like etter busskapringen hvor tre personer ble drept mandag kveld.

- Vi kom fra Tyin og hadde vært på hytta. Vi var nesten hjemme da vi så en privatbil som sperret veien. Så kom det folk gående som informerte om at det var en busskapring på gang, og det kunne være omkomne, sier Mjeldheim til Dagbladet.

- Ingen hadde kontroll Mjeldheim kom til stedet med faren, og de fikk begge beskjed om å sette seg i bilen og låse dørene.

- Vi fikk beskjed om å holde oss borte, da ingen hadde kontroll på gjerningsmannen. Vi måtte holde oss i bilen og låse dørene, sier Mjeldheim.

Etter hvert kom det flere blålys til stedet og brannvesenet fikk kontroll på gjerningsmannen.

- De andre sa at de hadde prøvd å ta seg inn i bussen, men at ble jaga ut igjen av mann som truet dem med kniv. Det var en absurd situasjon å komme opp i. Det er en trygg bygd som bussen kommer fra, og det er veldig uvanlig for oss å oppleve dette her, sier Mjeldheim.

- Gikk rundt med kniv TV2 har snakket med de første personene som ankom stedet. De skal ha sett skadde i bussen, og styrtet for å hjelpe til. Han trodde først det var en ulykke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer