Så på al-Qaida-videoer på Youtube- men likte ikke det hun så

Venner av terrorjaget 19-åring forteller.

AL-NUSRA: Krigere fra al-Nusra, al-Qaida i Syria, fotografert i Aleppo i oktober 2013. Det var samme periode da den nå terrormistenkte 19-åringen fra Oslo så på al-Nusra-videoer på nettet. Foto: AFP / NTB scanpix
AL-NUSRA: Krigere fra al-Nusra, al-Qaida i Syria, fotografert i Aleppo i oktober 2013. Det var samme periode da den nå terrormistenkte 19-åringen fra Oslo så på al-Nusra-videoer på nettet. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hun var en helt vanlig jente til å begynne med, sier den unge Oslo-kvinnen.

- Så begynte hun å praktisere religionen islam stadig mer fra høsten 2013. Men det var aldri snakk om terror - hun gikk ikke og sa at «jeg skal bombe meg selv».

Snakket om Syria PST har etterlyst en norskmarokkansk jente fra Oslo (19) gjennom Interpol, og mistenker at den unge kvinnen planlegger et terrorangrep. Sikkerhetspolitiet tror hun har vært i Syria og terrorgruppa IS - Dagbladet avslører i dag at tre venninner av henne har gjort akkurat det - noe hun selv har nektet for.

Venner av 19-åringen bekrefter nå overfor Dagbladet at hun imidlertid har vært svært opptatt av borgerkrigen i Syria, men sier hun aldri snakket om å fysisk reise dit selv.

- Vi snakket hele tiden om Syria, og hva kan vi gjøre for å hjelpe dem, forteller en mangeårig venninne av 19-åringen til Dagbladet.

- Det var snakk om at Assad måtte bli stoppet, og hvorfor ingen gjorde noen ting, forteller venninnen.

Al-Qaida-videoer En venninne sier det var lite snakk om IS, da kjent under navnet ISIL, men at venninnene var godt orientert om vrimmelen av opposisjonsgrupper i et svært kaotisk Syria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.