Så på nettet at han var kidnappet

Den 17 år gamle gutten satt og surfet på en side med bilder av bortførte barn. Plutselig så han seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 17-åringen ble bortført av moren for fjorten år siden, da han var tre år gammel. Faren hadde fått foreldreretten, og gutten bodde sammen med ham i Red Deer, Alberta i Canada.

Moren hadde ungen i helgene, men kidnappet sønnen og rømte til Mexico i 1989. I 1995 flyttet de til Los Angeles, der moren begynte å jobbe i tilknytning til skoleverket.

Der har hun oppholdt seg helt til hun ble pågrepet onsdag for en uke siden.

Arresterte moren

Gutten visste ingenting om dramaet som hadde skjedd da moren stakk av med ham. Ikke før han surfet innom en kanadisk nettside med bilder av bortførte barn. Der fant han et bilde av seg selv som 3-åring, og varslet en lærer som igjen kontaktet politiet.

Onsdag for en uke siden dukket politiet opp på døra. De arresterte moren og plasserte 17-åringen midlertidig i et fosterhjem.

Ifølge politiet ble 17-åringen sjokkert og deprimert da moren ble arrestert, og prøvde å trøste henne så godt han kunne.

Kvinnen vil bli utlevert til kanadisk politi, som vil straffeforfølge henne for kidnapping.

Gjenforenes

Sønnen vil trolig bli gjenforent med faren, som fortsatt har foreldreretten.

- Jeg tenker bare på ham. Det er så lenge siden vi har snakket sammen. Det vil bli en lettelse å spørre ham om han har det bra, sier guttens far til avisa The Edmonton Sun.

Morens familie sier at de vil støtte henne gjennom den tunge tida som ligger foran henne.

- De tok barnet fra henne. Hun gjorde det hun måtte. Familien står bak henne og jobber nå med å samle inn penger til rettssaken, sier kvinnens svigersøster.