Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sa politivideoen ville rettferdiggjøre slagene. Nå er den offentliggjort

Den 20 år gamle kvinnen ble slått flere ganger før politiet arresterte henne, men videoen viser ikke det påståtte sparket i skrittet.

DRAMATISK: 26. mai ble en kvinne pågrepet på stranda, dyttet i bakken og slått gjentatte ganger. Nå har politiet frigitt video fra politiets egne uniformer som forsvar. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet, og en rekke andre medier, omtalte tidligere denne uka arrestasjonen av en 20 år gammel kvinne på ei strand i delstaten New Jersey.

Episoden, som ble filmet av Alex Hewitt, har fått massiv oppmerksomhet på grunn av politiets tilsynelatende brutale framferd.

20-åringen ble siktet for vold mot en politibetjent, for å spytte på en politibetjent, for å motsette seg arrest, og for bruk og besittelse av alkohol, fordi hun er mindreårig.

Politisjefen i Wildwood, Robert Regalbuto, uttalte i ettertid at han så på videoen som «alarmerende», men at han samtidig ikke ville felle noen dom før den interne etterforskningen hadde konkludert. Nå har politiet offentliggjort videoen fra betjentens kroppskamera.

- Nå er det nok

Ernie Troiano, ordfører i Wildwood, sa tidligere denne uka at den 20 år gamle kvinnen sparket en av politibetjentene i skrittet, og at dette var grunnen til at politiet brukte vold under pågripelsen.

Dette kan man ikke se på noen av videoklippene som er offentliggjort.

Regalbuto argumenterer for at betjentens kroppskamera slo seg av for en liten periode fordi kvinnen slo ham i brystet.

Det man derimot kan se på videoen er at kvinnen går vekk fra politimennene etter en lengre diskusjon.

Politimannen følger etter henne før basketaket oppstår. 20-åringen blir presset ned i sanda, og man kan at han høre politimannen si «nå er det nok» før han slår henne minst to ganger. Samtidig kan man se at hun banner og spytter.

Etter at kvinnen hadde blitt plassert i politibilen, kan man høre at den ene betjenten forteller:

- Hun forsøkte å sparke oss, så jeg kastet henne i bakken. Hun sparket ham, så jeg slo henne et par ganger og satte håndjern på henne.

- Svin

Kvinnen skal i ettertid bare ha kommet med en kort uttalelse til The Inquirer. Hun sier det er løgn at hun spyttet på politiet.

- De slo hodet mitt i bakken, og jeg forsøkte å spytte ut sanden jeg fikk i munnen. Så nei, det er ikke sant, sier hun.

Hun skrev også et lengre Facebook-innlegg som hun senere slettet. Her erkjente hun blant annet at hun burde ha gitt politiet navnet sitt, men påpeker at de likevel overreagerte.

- Hele denne situasjonen ble taklet feil, og blåste ut av proposjoner fordi disse svinene ikke gjorde jobben sin slik de er trent til å gjøre den. Kanskje det er slik de trener dem nå for tida, hvem vet i den verdenen vi lever i i dag, skrev hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media