Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Så Qusay etter bombingen

Etter at amerikanerne utlovte en klekkelig dusør kommer tipsene inn. Innbyggere i en av Bagdads forsteder hevder at de så Saddam Husseins sønn Qusay etter at amerikanske bomber la en bygning i grus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man trodde Saddam og hans sønner oppholdt seg i bygningen. Et bombefly av typen B-1 slapp fire 900 kilos bomber mot bygningen i Mansur-distriktet etter at CIA fikk tips om at Saddam og sønnene Qusay og Usay var der.

Et middelaldrende par som bor i området, et av de beste i Bagdad, fortalte nyhetsbyrået Reuters at de så Qusay kjøre bort i sin bil, en Peugeot 306, rundt 15 minutter etter bombingen. Paret fortalte at de styrtet ut av sin egen villa for å se på skadene. Qusay skal ha sittet i passasjersetet med et kalasjnikov-gevær på fanget. Paret sa de var sikre på at det var Qusay fordi de har sett ham flere ganger før.

Før bombeangrepet hadde hele gaten vært full av Saddams væpnede sikkerhetsvakter.

Mannen forteller at noen av hans slektninger mener å ha sett Saddam Hussein selv omtrent samtidig noen gater lenger vekk. Det var ikke mulig å få den opplysningen bekreftet, og det er kjent at Saddam har hatt flere dobbeltgjengere som har opptrådt som ham i forskjellige situasjoner.

(REUTERS)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media