Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Så ringer jeg Bandidos i morgen. Hevn, hevn, hevn»

Mannen som leide inn Bandidos var dypt fortvilet fordi han ikke fikk igjen tingene sine.

I RETTEN I DAG: Statsadvokat Kristian Nicolaisen la blant annet fram en tekstmelding en av de tiltalte sendte til en venninne i forkant av voldsepisoden. I bakgrunnen: Forsvarerne Ellen Holager Andenæs og Petar Sekulic. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
I RETTEN I DAG: Statsadvokat Kristian Nicolaisen la blant annet fram en tekstmelding en av de tiltalte sendte til en venninne i forkant av voldsepisoden. I bakgrunnen: Forsvarerne Ellen Holager Andenæs og Petar Sekulic. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): - Jeg ble dyttet opp i et hjørne, sa den tiltalte eksansatte ved bilforretningen Smart Classics i Fredrikstad da han vitnet i retten i dag.

Han er sammen med to andre tidligere ansatte i selskapet tiltalt for å ha leid inn Bandidos å for å ha presset innehaveren av bilforretningen for tre sportsbiler, samt en rekke eiendeler som den nå tiltalte mannen ville ha igjen.

Han ga en helt annen versjon av saken enn ekskollegaen som ble skutt i låret under den voldelige utpressingen 19. januar i år.

56-åringen forklarte at han i en periode hadde jobbet som selger i selskapet, men at han sluttet etter en konflikt med innehaveren og lakkereren som senere ble skutt. Mens han jobbet i selskapet hadde mannen satt igjen en rekke eiendeler i forretningslokalet, blant annet tollpapirer på biler, en tilhenger, lommebok med innhold, spisebord og stoler, butikkdisker, datamaskiner, leker og flere private papirer.

- Ble truet

Konflikten med lakkereren ble så ille at 56-åringen til slutt anmeldte sin ekskollega for trusler. Saken ble henlagt, men lakkereren fikk besøksforbud mot mannen, som i retten i dag innrømmet at han hadde bedt mannen dra til helvete og at han hadde sagt at han hadde lyst til å slå inn trynet på ham. Mannen følte seg truet.

- Vi har hatt biler som har fulgt etter oss, kona mi ble blant annet fulgt etter til barnehagen, sa han.

I retten i dag kom det fram at lakkereren på tidspunktet da konflikten startet var medlem av MC-klubben Basic MC. 56-åringen sa i retten at lakkereren hadde fortalt ham at klubben var på vei inn i Hells Angels-systemet.

Mannen forklarte i dag at han var fortvilet over at han ikke fikk ut eiendelene sine, og til slutt fikk han i stand et møte med en mann som ifølge Dagbladets kilder tidligere har vært en lederskikkelse i Bandidos. 56-åringen takket faktisk Bandidos-mannen i retten i dag.

- Hele familien min takker ham for at han hadde baller nok til å skaffe fred for meg og min familie, sa han i retten i dag.

- Jeg kommer til å takke ham resten av livet.

- Hevn, hevn, hevn

Statsadvokat Kristian Nicolaisen la fram en tekstmelding mannen hadde sendt til en venninne som kjente til konflikten knyttet til bilforretningen:

- Hjemme nå, akkurat inne. Fått to brev om at politiet henlegger anmeldelsene mine om trusler på grunn av bevisets stilling. Samme med anmeldelsen for tyveri. Fy faen. Logisk rettsvesen. Tar noen telefoner, så nettbank. Så to sovepiller, så ringer jeg Bandidos i morgen. Hevn, hevn, hevn, skrev mannen.

- Hva mente du med dette? spurte Nicolaisen.

- Det beskriver humøret jeg var i da, svarte mannen, samtidig som han holdt fast ved at han ikke visste at han faktisk hadde hyret inn Bandidos.

Mannen forklarte at han ikke skulle betale for innkrevingen. Dette på tross av at han i en telefonsamtale som ble lagt fram i retten i dag sa følgende:

- Dem er ikke helt gratis å bruke heller.

- Nei, svarte personen han snakket med.

- Dem gjør penger, dem der, svarte 56-åringen.

- Betyr ikke dette at Bandidos skulle ha penger for oppdraget? spurte statsadvokat Nicolaisen.

- Det ville ikke skjedd, for jeg hadde ikke penger, svarte mannen.

Irritert på politiet

I sin forklaring sa mannen at han mente politiet kunne gjort sitt for å ha forhindret konflikten som endte med utpressingen og skyteepisoden.

- Når politiet lukka døra for meg, så måtte jeg finne ut hva jeg skulle gjøre. Den respekten jeg hadde for politiet er borte. De framprovoserte en situasjon som var uholdbar, sa han.

De to andre personene som er tiltalt for å ha leid inn Bandidos var begge tidligere ansatt i Smart Classics. De sluttet i selskapet i fjor sommer, og mente at innehaveren skyldte dem lønn. Ifølge tiltalen var de tre bilene som ble tatt fra forretningen i forbindelse med utpressingen et oppgjør for gjeld til de to.

56-åringen sa i dag at det var han som introduserte ideen om å bruke Bandidos-mannen overfor de to.

- Jeg visste dem trengte hjelp, sa han.

Ingen av de fem tiltalte Bandidos-mennene erkjenner straffskyld for å ha deltatt i utpressingen og voldsutøvelsen. De tre som er tiltalt for å ha bestilt torpedoene erkjenner heller ikke straffskyld. To av Bandidos-mennene erkjenner straffskyld for henholdsvis oppbevaring av narkotika og ulovlig oppbevaring av et skytevåpen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling