Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Så rød bil på parkeringsplass

Politiet sperrer av område etter nytt tips i Engla-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har sperret av et område nedenfor Folkets Hus i Stjärnsund i Sverige, etter et tips i forbindelse med at 10 år gamle Engla Juncosa-Höglund forsvant lørdag, melder Expressen.se.

Politiet sperret av området på ca 30 ganger 6 meter, som er en parkeringsplass ved vannet, i halv åtte-tiden tirsdag morgen. - Dette skal vi undersøke videre nå. Vi har sperret av for å sikre eventuelle spor og bevis, sier Anders Gustavsson, politiets innsatssjef, til avisa.

- Så rød bil

Tirsdag morgen ble det kjent at en 42 år gammel mann er pågrepet i saken, mistenkt for kidnapping. Mannen er lastebilsjåfør, og tidligere voldtektsdømt. Han ble pågrepet i sin egen lastebil ved en rasteplass på Hallandåsen.

Både mannens lastebil og privatbil, en rød Saab, undersøkes av politiet. Tipset dreier seg om at nettopp en rød bil skal ha stått på parkeringsplassen rett før Engla forsvant.

- Den røde bilen ble sett på parkeringsplassen ved 14-tida lørdag. Tipset stemmer i tid. Selvfølgelig er det interessant, sier Gustavsson.

Ifølge tipset skal en mann ha opptrådt «rart» ved bilen, opplyser politiet.

42-åring nekter

Den 42 år gamle lastebilsjåføren er mistenkt for kidnapping i forbindelse med Englas forsvinning.

- Det er slik vi vurderer saken nå, men den kan utvides utover dagen, sier pressetalsmann i Dalarna-politiet, Sven Åke Petters, til Svenska Dagbladets nettutgave, SvD.se.

I de første avhørenenekter mannen for at han har gjort noe galt.

Han skal fraktes til Borlänge, der han skal avhøres etter å ha fått oppnevnt en forsvarer, melder NTB.

I går ble det opplyst at det hadde kommet mange tips til politiet, men at få kunne gi noen ledetråder om hva som skjedde med Engla lørdag. Siden pågripelsen i saken ble kjent, har det imidlertid kommet flere nye tips.

Mandag lette opp mot 150 personer etter Engla i et fem kvadratkilometer stort område. I dag starter politiet med å lete gjennom spesifikke områder med et 20-talls politihunder, en mengde frivillige og helikopter, ifølge Expressen.

- Søket kan bli omdirigert, mannen skal avhøres igjen, og da håper vi på flere ledetråder, sier Sven-Åke Petters til SvD.se.

Politiet i Dalarna får nå bistand av Rikskriminalen, som tilsvare Kripos i Norge. Tre etterforskere skal være med på å gjennomgå alt materialerød t som har kommet fram i saken.

FORSVANT: Engla Juncosa-Höglund forsvant lørdag ettermiddag fra Stjärnsund i Sverige.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media