Så samboeren i tildekket bil

Drapsetterforskningen er i gang igjen i Meløy. Et vitne skal ha sett Linda Didriksens samboer på samme tidspunkt som politiet mener drapet ble begått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): I helga ble det avhørt flere nye vitner i den omfattende drapssaken i Meløy. Linda Didriksen forsvant fra leiligheten i Spildervika 1. juni 2000, og ble funnet drept i Storvikskaret et år seinere.

Bjarne Breivik (58) mener han så Lindas samboer to ganger samme morgen som hun forsvant.

Først klokka 06.23, i en blå bil som kom ut fra Spildervika. Han reagerte på at bakruta i bilen var tildekket. Seinere samme morgen så han den samme bilen igjen, like ved avkjørselen til Storvikskaret.

Kronvitne

Samboeren har selv forklart at både han og Linda lå og sov i leiligheten på dette tidspunktet.

Dersom retten fester lit til Breiviks forklaring, kan han bli kronvitnet i straffesaken mot Lindas samboer.

Påtalemyndigheten mener samboeren drepte Linda natt til 1. juni og fraktet henne i en stor hockeybag.

I retten i går vitnet både Bjarne Breiviks sønn og en arbeidskollega. Begge bekreftet Breiviks observasjoner - før han fortalte det til politiet i januar. Ingen av de to fant grunn til å tvile på at han snakket sant. Det gjorde heller ikke politibetjenten som avhørte 58-åringen.

Tror på faren

- Han ville ikke ha sagt det hvis han ikke hadde sett det, sa sønnen Stian Breivik, som forklarte at faren hadde svært god hukommelse.

Politiet jobber nå med å finne ut om noen finske arbeidere som var i området da Linda forsvant, kan ha sett noe av interesse. I dag drar retten på ny befaring.

NY BEFARING: Tiltaltes forsvarer Roald Angell (fra venstre), bistandsadvokat Nils Aga og aktorene Ann Rødvei og Geir Fornebo blir med retten på ny befaring i Meløy i dag.