Sa seg skyldig i sexmisbruk

En 40 år gammel mann erklærte seg skyldig i grove seksuelle overgrep mot fem barn, da utuktssaken mot ham startet i Nord-Gudbrandsdal herredsrett i dag. Mannen står tiltalt for overgrep mot seks barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er onkel til fire av barna. Statsadvokaten karakteriserer saken som så grov at lovens strengeste straff kan være aktuell. Mannen er tidligere straffedømt for utuktig handling mot et barn.

Siden 1992

Barna er av begge kjønn og er i aldersgruppen fra sju til ni år.

- Det er mange barn som er blitt misbrukt over en lang periode. Overgrepene går helt tilbake til 1992, sier statsadvokat Ole Bjarne Hagen.

40-åringen har ikke vært voldelig i overgrepene av de fire guttene og de to jentene. Barna har vært bosatt i Oppland, Sør-Trøndelag, Nordland og Hordaland. Lovens strengeste straff for overgrepene er 21 års fengsel.

Syk

Forsvareren sier at tiltalte erkjenner at han er syk.

- Han har lagt alle kort på bordet for politiet. Min klient håper på at han kan forsatt ha kontakt med behandlingsinstituttet som har hjulpet han til nå. Han erkjenner ikke helt omfanget og varigheten av overgrepene. En av jentene nekter han seg skyldig i overgrep mot, sier Lorentz Stavrum som forsvarer mannen.