«Så seiler vi på Mjøsa...»

Frp vil bygge flytende fengsler langs kysten i Norge. - Med vår kystlinje er det mulighet for rask lokalisering, sier Frps André Kvakkestad til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvakkestad sitter i Stortingets justiskomite, og vil fremme forslaget offentlig i løpet av kort tid.

- Dette er ikke noe vi har tatt rett ut av lufta. Det ble bygget to enheter, og den ene fengselet er nå i bruk, sier Kvakkestad til Dagbladet.no.

Det ene av de flytende fengslene som er bygget, Bibby Venture, ble opprinnelig brukt til å huse britiske soldater ved Falklandsøyene.

400 fanger

Ifølge rederinettsidene Dockwise ble skipet bygget om til fengsel i London, og reiste deretter til USA der det nå brukes som fengsel for rundt 400 kvinnelige fanger.

Skipet er 99,2 meter langt og 28,5 meter bredt.

Over 2.000 personer står i dag i soningskø, melder NRK. Kvakkestad sier en reduksjon av køen bare er én av fordelene med flytende fengsler.

- Det er kort byggetid, og med vår kystlinje er det mulighet for rask lokalisering. I tillegg kan vi kan plassere utenlandske kriminelle som skal sendes hjem der, slik at de ikke traske rundt på fastlandet og knytter kontakter med norske kriminelle. Et flytende fengsel er også mer rømningssikkert.

Fleksibelt

Kvakkestad sier at leveringstiden er på rundt fire måneder.

- Hvor fengslene kan plasseres langs kysten, er ikke så viktig. Det er mange steder som vil ha flere arbeidsplasser, og dette er en fleksibel løsning.

Hva synes du? Si din mening!

VAN(N)VITTIG? Flytende fengsler hadde kanskje vært løsningen for å holde B-gjengen og andre ulumskheter unna gatene. <a href=http://debatt.dagbladet.no/debatt/discussion.html?board_id=2000319740>Hva synes du? Si din mening!</a>
HOLDER VANN:</B> Dette er det flytende fengselet «Bibby Venture». Akkurat nå bor det 400 kvinnelige fanger der.