Sendte sønnen til politiet: Faren til 17-åringen som er siktet for å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård, sendte sønnen til politiet etter at han kom hjem med blodige klær, ifølge NRK.
Sendte sønnen til politiet: Faren til 17-åringen som er siktet for å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård, sendte sønnen til politiet etter at han kom hjem med blodige klær, ifølge NRK.Vis mer

Varhaug-drapet

Så sønnen komme hjem med blodige klær - varslet politiet

Faren til 17-åringen som er siktet for å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård, sendte sønnen til politiet etter at han kom hjem med blodige klær, ifølge NRK.

Sønnen skal ha forklart at blodet på klærne hans stammet fra en slåsskamp, en forklaring faren slo seg til ro med, ifølge NRK.

Men da han dagen etter så på nyhetene at en ung jente var funnet død på Varhaug, ble faren bekymret. Etter å ha snakket med en annen person, tok faren kontakt med politiet og sa at sønnen hans ønsket å forklare seg for politiet.

Fant blodige klær

Samme kveld som 17-åringen ble avhørt, ble teknikere fra politiet observert inne i huset der 17-åringen bodde. Der fant de blodige klær som ble sendt til analyse, ifølge flere kilder som NRK har snakket med.

Det var natt til mandag 30. juli at 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død på en gangsti om lag 150 meter fra der hun bodde på Varhaug i Rogaland. Den siktede 17-åringen har innrømmet å ha drept henne.

Tilsto i avhør

Han har i avhør tilstått å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård.

GLADGUTT: Venner av den siktede 17-åringen beskriver ham som en gladgutt og en person alle likte. Likevel forteller de om en gutt som har drevet mye hærverk og en person de ikke nødvendigvis ble overrasket over at ble siktet. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Gutten nektet å forklare seg til politiet i de første avhørene etter at han ble siktet. Han nektet først for å ha hatt noe med drapet på Sunniva å gjøre, men begynte å snakke under langvarige avhør.

Ifølge politiet døde Sunniva av stump vold. De mener åstedet er like ved gangstien der hun ble funnet drept natt til mandag 30. juli.

Gutten har forklart at Sunniva var et tilfeldig offer.

Det er tatt beslag i en rekke gjenstander, blant annet sykkelen som gutten ble observert på flere ganger den kvelden.

17-åringen har sittet fengslet i Bjørgvin ungdomsfengsel. Ifølge Stavanger Aftenblad ble han flyttet til Ungdomsenhet Øst på Eidsvoll i begynnelsen av september.

På vei hjem

Ødegård var på vei hjem fra en kamerat da hun forsvant om kvelden søndag 29. juli. Faren iverksatte en leteaksjon da hun ikke hadde kommet hjem klokka 23.

Litt over klokka 03 ble jenta funnet død, bare et par steinkast fra hjemmet. Etter en foreløpig obduksjonsrapport slo politiet fast at hun var blitt drept.

Venner av gutten har opplyst at han pleide å gå rundt med en ryggsekk der han hadde gjenstander som han skulle bruke til å forsvare seg med.

ROGALAND: Natt til mandag ble Sunniva (13) funnet drept rett ved huset sitt i Varhaug i Hå kommune. Tirsdag ble en 17 år gammel gutt, også fra Varhaug, siktet for drapet. Dette er saken. Video: Frank Karlsen / Lars Eivind Bones / Nicolai Delebekk / Nicolai Eriksen. Klipp/redigering: Emilie Rydning Vis mer