Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Så sønnen på TV - begikk selvmord

En dansk kvinne brøt fullstendig sammen da hun så sin 28 år gamle narkomane sønn i en TV-dokumentar. Etter at programmet var over, tok hun sitt eget liv. Det moren ikke visste var at reportasjen var ett år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske dokumentarserien «Historier fra en politistasjon» har blitt både kritisert og skamrost for sin skildring av velferdssamfunnets bakside, og ble fulgt av en million dansker da den ble vist. For én av seerne ble inntrykkene for sterke da hun så sin narkomane sønn på skjermen.

Fikk sjokk

- Moren bodde i den andre enden av Danmark, og var sjelden i kontakt med sin sønn, som bodde på Vesterbro i København.

Før hun hadde snakket med sønnen - eller noen andre - gikk hun ut og tok sitt eget liv etter at programmet ble vist, sier 28-åringens advokat, Bjørn Elmquist, til den danske avisa B.T.

Serien, som i 13 episoder omhandlet den ene menneskelige nedturen etter den andre, ble innspilt et år før den ble vist. Det året som gikk etter innspillingen, skal 28-åringen ha brukt på å komme ut av misbruket, og dette hadde han fortalt moren.

- Derfor kom det som et ekstra sjokk for henne å oppleve sønnen som narkoman på TV. Hun trodde at alt gikk godt, og var åpenbart ikke klar over at programmet var innspilt så lenge før, sier Bjørn Elmquist.

Blir hånet

Danmarks Radio, som produserte og sendte serien, vil nå forsøke å undersøke omstendighetene rundt kvinnens selvmord.

- Jeg vil ta kontakt med 28-åringens advokat for å finne ut hva dette dreier seg om. Dette er nytt for oss, sier programsjef Arne Ullum til B.T.

- Viser det seg at programmet har vært med på å framprovosere et selvmord, er det selvfølgelig dypt tragisk. Men jeg tviler på at et TV-program alene kan drive et menneske så langt, sier Ullum.

28-åringen har nå falt tilbake til sitt misbruk, og sitter i fengsel.

- Han har også opplevd konsekvensene av å medvirke på den slags TV. Han er blitt hånet av sine medfanger for å være «TV-stjerne», og er flere ganger truet med bank, sier Elmquist.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!