- Så sto de og viftet med håret mitt

Røa-spiller Bettina Jevne (20) forteller om voldsinfernoet. Nettmøte lørdag kl. 16.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Så stod de etterpå og viftet med håret mitt som de hadde mellom henda og var veldig stolte over det som hadde skjedd, sier Bettina Jevne til Dagbladet.no.


Hun var ute for å feire 5-1-seieren over Kattem som ga Røa seriegullet, da fotballjenta i 03-tiden natt til forrige søndag ble overfalt av en jentegjeng.

- Det som skjedde var at noen jenter beskyldte meg for å se på dem. Det var helt uprovosert. Så tok de tak i håret mitt og det var ekkelt med måten de gjorde det på, fordi jeg fikk ikke med meg hvor mange det var. Kroppen min bare knakk sammen fordi jeg fikk så mange opp på meg med en gang. Så ble jeg dratt frem og tilbake i håret og klort i ansiktet.

Dukket ikke opp

Etter at hun kom seg på beina, ringte hun politiet med en gang.

Da tiden gikk uten at politipatruljen dukket opp ble hun angrepet igjen.

- Det var veldig skremmende og ydmykende fordi jeg følte at jeg ikke hadde noe valg. Og at jeg i tillegg hadde ringt politiet. Hva annet kunne jeg gjøre? Jeg burde kanskje løpt med en gang jentene ropte på meg. Men jeg synes det er trist hvis det er sånn situasjon vi skal ha i sentrum. At du skal gå rundt å være redd for å se på feil personer.

Etter at hun i dag møtte på Sentrum politistasjon for å fortelle stasjonsjef Bjørn Hansen om hvordan hun opplevde situasjonen, forteller Røa-spilleren Dagbladet.no om voldsinfernoet hun møtte midt på Karl Johan.

- Så sto de og viftet med håret mitt

Da jentene gikk til angrep for andre gang, fortsatte de å rope og hisse hverandre opp.

- Jeg fikk følelsen av at de bare ville ødelegge meg, sier hun.

Hun hadde selv venner i nærheten, men jentegjengen og deres venner var så stor at ingen kunne gripe inn.

Derfor ble Bettina rådet til å løpe fra stedet.

- Men jeg sa at nei, jeg vil at dette skal få konsekvenser. Derfor valgte jeg å bli. Men før politiet kom løper de på meg en gang til. Da var de enda flere og de hadde med seg gutter som sa «la de ta henne, da».

- Var veldig stolte

- Så sto de etterpå og viftet med håret mitt som de hadde mellom henda og var veldig stolte over det som hadde skjedd. Om det hadde vært en bakgate og jeg ikke hadde hatt kameratene mine rundt meg, kunne situasjonen vært helt annerledes. Derfor er vi nødt til å stoppe det før ting går galt.

Da politiet endelig kom til stedet, var jentegjengen forsvunnet. Og bare sekunder senere var også politifolkene forsvunnet, etter et anrop om selvmordsforsøk på et utested i nærheten.

Oslo-politiet vil nå gå gjennom videoopptakene fra Egertorget for å se om de kan identifisere jentegjengen som overfalt Jevne. Mandag møter politimester Anstein Gjengedal på Dagbladet.no for å svare på dine spørsmål.

Skjønner politiet

Nå vil hun at politiet og politikerne sammen sørger for at blind vold blir høyere prioritert.

- Jeg hadde ikke så lyst til å gå ut med det offentlig, men jeg ser på det som en plikt fordi jeg vet at det skjer noen etter meg. Jeg har alltid vært uredd. Nå har jeg lært at jeg må være mye mer forsiktig.

- Har du fremdeles tro på at politiet kan hjelpe deg?

- Ja. Jeg var skuffet over politiet på søndag, men jeg skjønner mye mer politiets problemstilling nå. Det går ikke på vilje, det går på ressurser, sier 20-åringen.

OVERFALT: Bettina Jevne (20) var ute for å feire Cup-gullet med Røa, da hun ble overfalt av en jentegjeng med innvandrerbakgrunn på Karl Johan.