SA STOPP, da Vestli skole fikk sin fjerde rektor på fem år

En av tre Oslo-rektorer skiftet ut på under to år.

REKTOR-KAOS: - Det har gått så mye ut over arbeidsmiljøet at enkelte ansatte har måttet gå til psykolog på grunn av de hyppige lederskiftene, sier Johan S. Seland. I sommer trakk han seg som driftsstyreleder ved Vestli skole. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
REKTOR-KAOS: - Det har gått så mye ut over arbeidsmiljøet at enkelte ansatte har måttet gå til psykolog på grunn av de hyppige lederskiftene, sier Johan S. Seland. I sommer trakk han seg som driftsstyreleder ved Vestli skole. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De siste fem skole-årene har Vestli skole hatt fire rektorer, seks assisterende rektorer og fem inspektører. Det har gått så mye ut over arbeidsmiljøet at enkelte ansatte har måttet gå til psykolog på grunn av de hyppige lederskiftene. Elevene blir frustrert fordi de stadig får nye ledere å forholde seg til, sier den tidligere driftsstyrelederen på Vestli skole, Johan S. Seland, til Dagbladet.

I sommer var begeret fullt.

- Jeg trakk meg, på grunn av nok et lederskifte. Da vi fikk ny rektor påske 2010, ble det gitt klart uttrykk for at nå skulle vi få ha ham i fred minst fire år. Så ble han likevel beordret til Haugerud i mai i år. Jeg oppfatter det som et klart løftebrudd fra Utdanningsetatens side, sier Seland.

Heftig tempo Under Oslos skolebyråd Torger Ødegaard (H) og hans utdanningsdirektør Astrid Søgnen flytter - eller flyttes - rektorene rundt i et heftig tempo.

61 av de 175 rektorene i Oslo har blitt skiftet ut i 2010 og så langt i 2011.

En rekke skoler i Oslo sliter med å holde på lederne sine. Ved prestisjeprosjektet Fyrstikkalleen skole har for eksempel både rektor, assisterende rektor og inspektøren sluttet — bare et år etter at statsministeren og kunnskapsministeren var til stede ved den storslåtte åpningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer