Så stoppet OL-nedtellingen

Men det var 500 dager for tidlig...

 PINLIG STOPP:  Nedtellingsuret som viser hvor lang tid det er igjen til OL i London ble lansert med stor fanfare mandag, men har nå stoppet opp. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
PINLIG STOPP: Nedtellingsuret som viser hvor lang tid det er igjen til OL i London ble lansert med stor fanfare mandag, men har nå stoppet opp. Foto: EPA/KERIM OKTENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London begynner å komme i OL-rus. Den engelske hovedstaden skal arrangere sommerlekene neste år, og londonere har siden i går kunnet følge nedtellingen til den store begivenheten.

Men OL-nedtellingen stoppet pinlig tidlig. Stålklokken på Trafalgar Square sluttet nemlig å telle ned i dag. Klokken stoppet da det var 500 dager, sju timer, seks minutter og 56 sekunder igjen til lekene åpnes, skriver AP.

Og det er en pinlig tabbe for Omega, den sveitiske klokkeprodusenten som er offisiell tidtaker og sponsor under lekene.

- Skuffet - Vi er veldig skuffet over at klokken har sluttet å fungere. Det er helt klart en teknisk feil, og vi har folk som jobber med saken, sier en talsmann for Omega.

Klokkeprodusenten selv lanserte nedtellingsuret med brask og bram i går.

«Nedtellingsklokken er en viktig del av forberedelsene til OL og Paralympics. Det minner folk i hele Storbritannia, så vel som gjester i hovedstaden, om at London snart skal arrangere verdens største arrangement», het det fra Omega.

Klokkens design er ment å reflektere selve lekene. Klokken er laget av stål fra et Preston-basert selskap, er 6,5 meter høy og 5 meter lang. Vekten er på småpene 4 tonn. Det tok ti dager å sette sammen klokken på Trafalgar Square, som besøkes av millioner hvert år.

- Inspirerer og gleder - Denne lanseringen er en viktig milepæl for de olympiske leker, og er en tradisjon i den olympiske bevegelsen. Den skal hver dag og hver time minne alle som besøker Trafalgar Square om at nedtellingen til OL har begynt, sa arrangørssjef Sebastian Coe da klokken ble avduket.

- Utøvernes karrierer er basert på tidtaking, og jeg håper at denne milepælen gleder og inspirerer alle til å konkurrere på øverste nivå i 2012, sa Coe.

Og vil du arrangere en egen nedtelling til sommerlekene, skal de åpnes 27. juli neste år.