- Sa til bekjent at han ville stjele kongejakka

Politiet mottok et tips om at den siktede 44-åringen ville stjele jakka. Har gitt politiet informasjon om en oppbevaringsboks.

VARETEKTSFENGSLET FOR JAKKETYVERI: Den 44 år gamle mannen er siktet for å ha stjålet kong Haakons jakke onsdag fra Skimuseet på Holmenkollen onsdag denne uka. Musesumsdirektør Karin Berg håper jakka snart kommer tilbake.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VARETEKTSFENGSLET FOR JAKKETYVERI: Den 44 år gamle mannen er siktet for å ha stjålet kong Haakons jakke onsdag fra Skimuseet på Holmenkollen onsdag denne uka. Musesumsdirektør Karin Berg håper jakka snart kommer tilbake. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble den 44 år gamle mannen som er siktet for tyveriet av kong Haakons skijakke fra Skimuseet i Holmenkollen i Oslo på onsdag, framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Jakka er fremdeles sporløst borte.

Fingeravtrykk Retten kom fram til at det er skjellig grunn til å mistanke mannen for tyveriet av den gamle jakka, og mannen ble varetektsfengslet i to uker.

Politiet ba opprinnelig om fire ukers varetekt for jakketyveriet. Begge parter tok betenkningstid.

Etter det Dagbladet forstår mener politiet de har gode bevis mot mannen. Politiet mener å ha den tidligere straffedømte mannens fingeravtrykk på glassmonteret som sto foran jakka på Skimuseet.

Fant bilder Den 44 år gamle mannen ble pågrepet i sitt hjem torsdag ettermiddag denne uka. Ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett fant politiet flere bilder på mannens mobiltelefon tatt den aktuelle dagen. Bildene skal vise toppen av underrennet i Holmenkollbakken, rett ved inngangen til Skimuseet, ifølge kjennelsen. Politiet skal også ha sikret seg mannens t-bane-billett til området samme dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer