Sa til kona at han hadde vunnet på hester

Ranet bank i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En trebarnsfar sto i dag tiltalt for ran i Borås tingrett i Sverige. I januar i fjor ranet han en bank i Överlida for 80 000 svenske koner, med sønnens lekepistol. Da han kom hjem fortalte han kona at han hadde vunnet på hester.

Ikke før ett år senere ble mannen pågrepet - da han ifølge politiet var i ferd med å rane banken på nytt.

Fikk sparken

I avhør har den 44 år gamle mannen forklart at familien slet økonomisk.

- Jeg fikk sparken, og hadde ikke krav på arbeidsledighetstrygd. Familiens inntekt var 9000-10 000 kroner, og det skulle fem personer leve på, sier 44-åringen ifølge Expressen.se.

Løsningen på problemet ble bankran. Han gikk fram og tilbake en stund for å manne seg opp, før han med sønnens lekepistol i hånden tok han seg inn i banklokalet. Han fikk pengene i en brun pose. Vel hjemme gikk han rett på toalettet.

- Jeg gikk rett bort og spydde. Pengene la jeg i nattbordet, sier 44-åringen.

Han fortalte ikke om ranet til noen, og brukte pengene til å betale regninger. Til kona sa han at han hadde vunnet pengene.

TREBARNSFAR: En 44 år gammel mann ranet en bank og sa til kona at han hadde vunnet pengene. Foto: Expressen/politiet
TREBARNSFAR: En 44 år gammel mann ranet en bank og sa til kona at han hadde vunnet pengene. Foto: Expressen/politiet Vis mer

- Jeg forsto aldri at han hadde ranet noen bank. Han sa at han hadde vunnet på hester, at de hadde tippet på jobben, forklarer kona.


- Nytt ran før jul
Mannen ble pågrepet 20. desember i fjor, da et vitne til ranet gjenkjente mannen, som på nytt befant seg i Överlida. Ifølge politiet skal han ha planlagt et nytt ran. Han hadde gått rundt i byen i fem timer da den bankansatte gjenkjente mannen og ringte politiet.  

Politiet ventet på mannen, og da han ble pågrepet hadde han lekepistolen og en tørkle i lommen.

- Jeg hadde vært der dagen før også, men da angret jeg meg. Jeg hadde ikke tenkt å gjennomføre ranet. Jeg våget ikke, sier mannen.

Sa til kona at han hadde vunnet på hester