- Så to ukjente biler i sentrum

VÅGÅ (Dagbladet): Roger Skogum (23) var passasjer i en av bilene som kappkjørte gjennom Vågå dødsnatta. Da han forlot Vågå, så han to ukjente biler stå igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Klokka var litt over tre på natta da vi reiste fra Vågå. Jeg, bilføreren og tre andre ungdommer reiste hjem til meg, forklarer Roger Skogum.

Han mener han var hjemme ved 03.15-tida.

- Da vi passerte brua, så vi ingen. Verken den drepte 30-åringen eller andre biler, framholder han.

Men han husker godt at det var igjen fem biler i sentrum når de reiste.

- Det sto igjen en russebil, to biler fra Vågå og to ukjente biler jeg tror kan tilhøre i Lom-distriktet, sier han.
Han husker i dag ikke hvilket bilmerke eller hvilken farge disse bilene hadde. En av bilene fra Vågå la seg på hjul etter bilen Roger satt i.

- Vi kjørte gjennom Vågå til Fina-stasjonen rett før brua. Der svingte jeg av, forklarer 18-åringen, som kjørte bilen som la seg på hjul. Han bekrefter Roger Skogums forklaring om tidspunktet. 18-åringen opplyser at de kappkjørte for moro skyld gjennom sentrum, men farten skal ikke ha vært så veldig høy.

- Jeg gjorde det som en gest, forklarer han .

Etterlyser rød bil

Politiet har hittil sjekket ut åtte av de ti bilene som passerte over brua og fortsatte i retning Lom. De to øvrige bilførerene har foreløpig ikke meldt seg.

- Vi ønsker også å komme i kontakt med føreren av en mindre rød personbil som møtte utrykningspatruljen fra Lom lensmannskontor ved 03.45-tida. Møtet skjedde i Råsbakken, nord for Garmo, sier lensmann Jon Dohrn til Dagbladet.

Politiet satte på blålysene da de møtte den røde bilen.

- Bilen hadde norske skilter, og føreren kan ikke ha unngått å ha lagt merke til lysene, framholder han.

Etter det Dagbladet erfarer mener politiet det er sannsynlig at dødsbilisten har svingt opp mot Sjårdalen, rett over brua. I så fall er han ikke registrert på trafikktelleren som står langs riksveien.

Kappkjørte

Drosjesjåfør Ola Bodin så to biler kappkjøre mot ulykkesbrua ved 03.30-tida søndag morgen.

Hvis Bodins vitneobservasjon er korrekt, må det ha vært ytterligere to kappkjørere i sentrum denne natta.

Det kan ha vært de to ukjente bilene som Roger Skogum så. Politiet mener de har oversikt over samtlige biler som var i Vågå denne natta. Men ikke alle bilførerne er avhørt.

<B>KAPPKJØRTE:</B> Roger Skogum satt i en av bilene som kappkjørte gjennom Vågå dødsnatta.<br>