Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Så Tone (23) dra med mann

Dørvakt Ole Olsbakk så Tone Engelund (23) forsvinne med en mann fra utestedet Docile natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun kom litt før stengetid, ca. klokka 02.30. Hun var her inne i ca. fem minutter, før hun gikk igjen. Da var hun sammen med en mann. Jeg har sett ham her før. Jeg sto i døra da de gikk, hun gikk først nedover gata, han kom etter. Jeg trodde han var en venn eller noe slikt. Jeg kjente henne igjen fordi jeg hadde sjekket legitimasjonen hennes tidligere på dagen, sier Olsbakk.

Da han så bilder av Tone på Internett i går, kontaktet han politiet.

Politiet på Hamar vil i løpet av formiddagen sende anmodning til Kripos om bistand. Kripos forbereder å sende et taktisk team opp til Hamar.

Interessert i vitne

Forøvrig har det ikke vært noen utvikling i saken i natt, opplyser politiet.

Olsbakk beskriver mannen som pent kledd, med dressjakke og skjorte. Han var omkring 25- 30 år gammel, hadde svarte sko og mørkt, kortklippet hår. Ifølge Olsbakk så mannen norsk ut.

- Vi er svært interessert i å komme i kontakt med denne mannen for å avhøre ham som vitne i saken. Han er vårt håp, sier politioverbetjent Kåre Egil Roko ved Hamar politistasjon. Tone Engelund var ute med sine frisørkolleger fra Perry Salong på utestedet Stallgården lørdag kveld. Her spiste de først lutefisk, før de dro opp på diskoteket Stalloftet i samme bygg. Tone dro innom baren Svare og Berg, ifølge daglig leder Geir Kristensen ved Stallgården. Der brukte hun bankkortet sitt. Så kom hun tilbake til Stalloftet. I mellomtida hadde hun satt igjen veska si på utestedet, med mobiltelefon og nøkler til leiligheten i.

- Hun dro fra Stallgården ca. 02.10. Hun var ikke overstadig beruset. På søndag fant vi lommeboka hennes med minibankkortet i, forteller Kristensen. Tone dro altså fra Stallgården uten lommebok, mobiltelefon og nøkler. Herfra skal hun ha gått opp til Docile, 150 meter unna, hvor hun ble observert sammen med mannen som nå er etterlyst.

Flere vitner

Også vaktmester Odd Grinde sier han har sett Tone rindt 02.35 den natta. Han forteller til VG at han så henne da han var ute og luftet hunden sin natt til søndag.

- Det var særlig henne jeg la merke til. Jeg har sett jenta før, blant annet i frisørsalongen da jeg klipte meg sist. Jeg bor også rett ved frisørsalongen. Mannen hun var sammen med, gikk med hendene i lommene, mens hun gikk med armene løst. De holdt ikke i hverandre eller noe sånt, men de pratet sammen, sier 64-åringen.

Grinde var inne til politiavhør i går kveld, ifølge politiet.

Slo alarm

12 personer er avhørt i saken, uten at det har ført politiet noe nærmere omstendighetene rundt den mystiske forsvinningen. Saken har foreløpig ikke status som kriminalsak, men politiet utelukker ikke at Tone kan ha vært utsatt for noe kriminelt.

- Vi holder alle muligheter åpne og går bredt ut, sier stasjonssjef Frode Børresen ved Hamar politistasjon.

I går søkte politiet med helikopter og hundepatrulje i Hamar sentrum og på Løten, der Tones foreldre bor, og der hun skulle ha spist middag på søndag. Da hun ikke dukket opp, slo familien alarm. Politiet utelukker ikke at hun kan ha prøvd å komme seg til Løten da hun oppdaget at nøklene var borte. Det er mange piratdrosjer i området, og politiet holder muligheten åpen for at hun kan ha prøvd å ta pirattaxi til Løten.

Svart jakke

Tone Engelund er 164 cm høy. Hun er slank, har svart, farget hår og blå øyne.

Da hun forsvant, hadde hun på seg blå olabukse, svart jakke med hette, brun jakke med skinnkrage under og svarte, spisse støvletter.

SETT HER:</B> På utestedet Docile ble Tone sett rundt 02.30. Hun forlot stedet noen minutter etter uten å ta med seg veska og nøklene sine.
SPISTE HER:</B> Sammen med frisørkollegene spiste Tone lutefisk her før hun forsvant.
SAVNET: Tone Engelund (23) forsvant sammen med en mann fra utestedet Docile i Hamar sentrum natt til søndag. Der stopper alle spor etter frisøren.
SÅ TONE GÅ: Dørvakt Ole Olsbakk ved utestedet Docile så Tone gå fra stedet med en hittil ukjent mann rundt klokka 02.30 natt til søndag. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med denne mannen.
<B>VIDEOKAMERA:</B> Politiet sjekker videokameraet for å sjekke om Tone kan ha blitt filmet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media