Så uhyggelig lyskule i Hessdalen

Fem personer ble sist fredag skremt av det de karakteriserer som en «uhyggelig lyskule» da de kjørte gjennom Hessdalen. Forskere undersøker hendelsen i ufo-bygda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det var uhyggelig. Den grønne lyskula var så nær bilen at søsteren min som kjørte, måtte bråbremse. Lyset forsvant bak trærne idet det skiftet farge til rødt, sier en trondheimskvinne til NTB.

Sammen med fire andre personer opplevde kvinnen sist fredag det såkalte «Hessdalen-fenomenet».

Observasjonen som nå har gitt ufo-forskerne mer å gruble over, ble gjort i ufo-bygda Hessdalen klokka 01.07 om natta.

Iakttakelsen skjedde utenfor dekningsområdet til det automatiske kameraet som er satt opp for å fange inn uforklarlige lysfenomener i «ufo-bygda». Fem-seks minutter før observasjonen fanget dette kameraet opp et merkelig gult lys på himmelen noe lenger sørvest.

Uhyggelig

- Jeg har aldri trodd på dette ufo-snakket, men nå har jeg opplevd noe uforklarlig selv. Det var ikke bare merkelig, men også uhyggelig, sier en av de fem kvinnene som observerte «Hessdalen-fenomenet» på kloss hold.

Bilen med de fem kom fra Øyungen. I noen svingete partier nord i Hessdalen dukket det opp en grønn lyskule fra et dalsøkk ved elva.

- Det er vanskelig å bedømme avstand og størrelse, etter som det hele skjedde så plutselig og bare varte noen sekunder. Det kan ha vært tre-fire meter fram til lyskula, som lyste opp kraftig i bilen før den forsvant lydløst mellom buskene idet den gikk over i rødt - nærmest med en slags lyshale etter seg, forteller trondheimskvinnen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer