Sa unnskyld til rivalen

Eks-astronaut Lisa Nowak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For første gang siden hun ble pågrepet for å ha truet og brukt pepperspray mot rivalen og pilotkollegaen Colleen Shipman, har eks-astronauten Lisa Nowak uttalt seg offentlig. Det skjedde da hun møtte til en rettshøring der hun blant annet ba om å få slippe å gå med den elektroniske fotlenken som overvåker hennes bevegelser og skal hindre at hun oppsøker Shipman igjen, skriver CNN.

– Jeg skjønner at det må ha vært svært tøft for Colleen Shipman, og vil hun skal vite hvor lei meg jeg er for at jeg skremte henne, sa Nowak, som ikke hadde forestilt seg hvilken medieoppmerksomhet saken skulle få.

– Jeg kan ikke se at ytterligere oppmerksomhet vil gagne noen av oss. Derfor vil jeg ikke kommentere saken offentlig, sa hun.

Det var i februar at hun kjørte fra Houston i Texas til Orlando Florida – en biltur på 1500 kilometer – for å konfrontere Shipman med hennes angivelige forhold til Nowaks astronautkollega William Oefelein, som Nowak skal ha vært forelsket i. Da hun traff rivalen på en parkeringsplass i Florida forsøkte hun å gasse henne med pepperspray.

Mistanken om at Nowak var uskikket til flere romturer ble ikke svekket av at hun kjørte med bleier på seg for å slippe å bruke tid på dopauser. Det ble funnet mengder av brukte bleier i bilen, i tillegg til en stålhammer, en kniv og en luftpistol.

Hennes advokat hevder nå at Nowak ikke fikk opplest sine rettigheter på forskriftsmessig måte da hun ble arrestert.

Forespørselen om å få fjernet fotlenken, som hun hevder er farlig for henne når hun kjører bil, ble imidlertid avvist av dommeren etter at Shipman bekreftet at den ga henne trygghet. Hun sier hun fortsatt er redd Lisa Nowak.

SKREMMER FORTSATT: Lisa Nowak var sjalu på pilotkollegaen og forsøkte å overfalle henne etter å ha kjørt 1500 kilometer med bleie på. Foto: SCANPIX
SKREMMER FORTSATT: Lisa Nowak var sjalu på pilotkollegaen og forsøkte å overfalle henne etter å ha kjørt 1500 kilometer med bleie på. Foto: SCANPIX Vis mer