Så vennene dø

Begge ungdommene mistet livet da mopeden de satt på kolliderte med et tre natt til i går. Venner av de to sto bare 15 meter unna da ulykken skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 17 år gammel gutt og ei 16 år gammel jente omkom natt til søndag, da mopeden de satt på kjørte ut av veien og inn i et tre i Sollerudveien på Lilleaker i Oslo.

De to hadde deltatt på en bursdagsfest i et hus like ved ulykkesstedet, hvor også noen foreldre hadde et mindre selskap. Gutten og jenta kjørte fra festen på hans moped, og forulykket kort tid etter. Ulykken skjedde rundt 23.30.

Gutten døde momentant.

-  Jenta ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med kritiske skader. Ikke lenge etter døde også hun av skadene, opplyser operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo politidistrikt.

Fortsatt i live

Dagbladet fikk i går snakke med noen venner av de omkomne ungdommene på ulykkesstedet.

En venninne forteller at hun hadde vært på samme bursdagsfest som de to omkomne, og sto bare 15 meter unna på en trikkeholdeplass da ulykken skjedde. Trikken krysser Sollerudveien like ved ulykkesstedet.

-  De kom først kjørende oppover Sollerudveien og passerte oss som sto på trikkeholdeplassen. Lenger oppe i veien snudde de og kom kjørende nedover mot oss. Da de passerte trikkeskinnene, virket det som om de mistet kontrollen over mopeden. Vi hørte et smell, og så at mopeden lå og spant midt i veien.

 STILLE MARKERING:  Et tjuetall ungdommer gikk i går ettermiddag til ulykkesstedet på Lilleaker i Oslo for å tenne lys og legge ned blomster og små hilsninger til gutten og jenta som omkom. Foto: Hans Arne Vedlog
STILLE MARKERING: Et tjuetall ungdommer gikk i går ettermiddag til ulykkesstedet på Lilleaker i Oslo for å tenne lys og legge ned blomster og små hilsninger til gutten og jenta som omkom. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Jenta var fortsatt i live da venninnene kom styrtende bort.

-  Jeg pratet med henne. Vi trodde hun skulle overleve, forteller en av dem.

Livredning

De voksne som var i samme hus som bursdagsfesten, kom raskt opp til ulykkesstedet. De satte i gang livredning på de to ungdommene og prøvde å trøste de unge.

-  Jeg vet ikke hvordan det skulle gått hvis de voksne ikke hadde vært her, forteller en av ungdommene som var til stede.

Etter ulykken samlet mange av ungdommene og de voksne seg i huset der bursdagsfesten hadde vært. Til stede var et profesjonelt team som hjalp til med å bearbeide tragedien. Mange av de involverte ble sittende langt utover natta og snakke sammen. Da Dagbladet var på stedet i går ettermiddag, kom flere ungdommer forbi ulykkesstedet for å legge ned blomster. Mange av dem gikk etterpå ned til huset hvor det hadde vært fest dagen før, hvor familie av de omkomne, venner og en prest var samlet.

 Politiets trafikkavdeling vil i dag sette i gang etterforskning av saken.