Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Så venninne bli tatt av fossen

BERGEN (Dagbladet): En mann var i går maktesløst vitne til at hans 27 år gamle venninne ble revet med av strømmen og ført utfor den 150- 200 meter høye Nykkjesøyfossen i Husedalen i Hardanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde ved 15-tida da den 27 år gamle kvinnen, som er bosatt i Kinsarvik, badet i elva Kinso ovenfor Nykkjesøyfossen sammen med sin turkamerat.

Ifølge politiet kom kvinnen for langt ut i elva og ble sugd med av strømmen utfor det 150 meter høye fossefallet.

Turkameraten skal fortvilet ha forsøkt å få tak i venninnen, men måtte gi tapt mot strømmen og selv komme seg på land.

- Det er uvanlig stor vannføring i Kinso for tida, og kvinnen har trolig vært uforsiktig og beveget seg for langt ut i elva. Mannen som var sammen med henne, har forklart at han forsøkte å nå ut til henne, men merket at også han ville bli tatt av strømmen om han gikk lenger ut. Han er sterkt preget av det som har skjedd, sier lensmann Arnljot Veka i Ullensvang og Eidfjord.

Voldsom vannføring

Under fossen går Kinso til dels over breddene på grunn av snøsmeltingen. Og Veka tror sjansene er små for at kvinnen har overlevd.

- Det må et under til om vi skal finne kvinnen i live. Det har gått for lang tid siden ulykken skjedde. Samtidig er selve fossefallet mellom 150 og 200 meter høyt, sa Veka til Dagbladet i går kveld.

Vanskelig søk

Han karakteriserer letearbeidet som vanskelig. Letingen pågikk både fra helikopter, langs elva, med klatrere og med dykkere.

Mellom 20 og 30 personer deltok i går i det vanskelige søket. Det er om lag fire kilometer fra fossefallet og til Kinso renner ut i fjorden. Politiet konsentrerte seg i går om de tre øverste kilometerne.

Husedalen, som strekker seg fra Kinsarvik sentrum og innover mot Hardangervidda, er et mye brukt turområde.

Venneparet hadde overnattet i telt over Nykkjesøyfossen fra torsdag til fredag, og hadde planlagt å ta seg ned igjen til Kinsarvik i går.

VANSKELIG: Redningsmannskapene hadde en vanskelig jobb under letingen etter en 27 år gammel jente som ble tatt av Nykkjesføssen i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media