Så vet vi hva Breivik mener om rosetog

Typisk norsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en typisk norsk reaksjon, hvor det ikke er lov til å bli sint, sa han i retten i går ettermiddag, før han la til at folk må få reagere som de vil, men han tror nok at verden ble overrasket.

Så vet vi hva Breivik føler om rosetog. Typisk norsk. Og hele verden ble nok forbauset, for det ble Breivik selv. Han forventet jo å bli lynsjet. På seg selv kjenner man jo andre, og det gjelder Breivik mer enn noen andre.

Men det er jo underlig at Breivik, som mener han begikk sine massedrap av kjærlighet til det norske folk og den norske kultur, nå vifter vekk rosetog som typisk norsk. Det er ikke det norske folk vi andre kjenner og er glad i, som Breivik ønsker seg.

Han ville velge seg et nytt norsk folk. Der alle som ikke innpasset seg ville stå i fare for å bli drept.

Det føles godt å kunne si at Breiviks holdninger ikke er typisk norske. Hans ide om det norske folk han påberoper seg krymper på samme vis som hans tempelriddere: Ridderne er blitt mindre og mindre etter som saken skrider fram. Nå er de så små at uniformen ikke lenger passer. Derfor føler Brevik seg latterliggjort derso noen ripper opp i hans kompendium, hans uniformsfantasier eller martyrvisjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer