Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Så vidt jeg vet, er Pearl død

Sheikh Omar innrømmet i dag indirekte at han sto bak kidnappingen av den amerikanske journalisten Daniel Pearl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en rettssal i Karachi i dag innrømmet Ahmed Omar Saeed Sheikh indirekte at han sto bak kidnappingen av Wall Street Journal-journalisten Daniel Peral den 23. januar i år. Da han ble arrestert på mandag uttalte han at Pearl var i live og ble holdt fanget i Karachi. I dag sier han:

- Så vidt jeg vet er Pearl død.

Sheikh Omar er født og vokste opp i Storbritannia, og skal ifølge CNN også ha sin utdannelse derfra. I 1994 ble han arrestert for å ha kidnappet tre britiske og en amerikansk turist i India. Fem år seinere ble han løslatt i bytte mot 155 passasjerer i et kapret fly fra India Air.

Sheikh Omar leste i dag opp en uttalelse i retten der han sa at han ikke ønsket å forsvare seg mot anklegene om kidnapping av Pearl.

Aktor mener at han dermed har innrømmet skyld i kidnappingen.

Skulle skrive om skobomberen

Daniel Pearl (38) ble kidnappet den 23. januar i år, mens han arbeidet med en sak om den mistenkte skobomberen Richard Reid.

Pearl forsvant mens han var på vei for å intervjue Sheikh Mubarik ali Gilani, lederen for den fundamentalistiske islamske gruppen Jamaat ul-Fuqra. Pearl skulle intervjue ham om en mulig forbindelse med britiske Reid. Gilani ble først satt i forbindelse med Pearls forsvinning, men politiet har ikke funnet noe som kobler ham til forsvinningen.

I forrige uke fant CNN kopier av epost som var sendt til Pearl av Sheik Omar. Epostene skal ha blitt sendt under pseudonymet haudery Bashir Ahmad Shabbir, og under kun Bashir. Epostene viser at Pearl ble lurt inn i en felle ved å love ham et intervju med Sheikh Mubarik ali Gilani, lederen for den fundamentalistiske gruppen Islamic Jamaat ul-Fuqra.

TATT: Ahmed Omar Saeed Sheikh.
<B>BILDENE FRA PAKISTAN: Dette bildet ble sendt fra Pakistan til Wall Street Journal etter at Daniel Pearl forsvant på jobb.
Hele Norges coronakart