- Så viser jeg ham kniven

Den svenske smeden rekonstruerte overfall for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 35 år gamle svenske smeden som er tiltalt for blant annet drap og drapsforsøk i Stockholm har selv vist politiet hvordan han gikk fram den kvelden han ranet og torturerte en 45 år gammel homofil mann.

Skal ha gått etter homofile

Under politiets rekonstruksjon forklarer og viser han hva som skjedde den fatale kvelden, 29. desember i fjor. Denne kvelden blir han med til offerets leilighet i Stockholm. Allerede da har han planlagt å rane den homofile mannen.  Aktor i rettssaken, Fredrik Ingblad, mener smeden helt bevisst har gått etter homofile ofre og at forbrytelsene skal ha blitt begått med hat som motiv. Dette nekter den tiltalte smeden for. Den kvelden han stikker ned 45-åringen sitter de to på offerets kjøkken mens de drikker og røyker under kjøkkenvifta.

- Vi tok et par drinker og småsnakker, røyker sigg. Etter fire-fem grogger kommer praten inn på sex, sier 35-åringen til politiet.

De to går inn på soverommet. Der legger 45-åringen seg på senga naken. Han går med på å bli bundet av smeden. Etter å ha bundet sitt offer forlater smeden soverommet. Når han kommer tilbake er det med en kniv i hånden.

- Han skvetter litt

- Så viser jeg ham kniven og sier: Denne kvelden kommer ikke til å slutte slik du hadde tenkt den skulle slutte. Han skvetter litt men skjønner ikke at det er alvor. Han tror det er en spøk. Jeg hadde brukt kniven til å skjære kjøtt tidligere på dagen og jeg viser det til ham mens jeg sier: Dette er fra mitt forrige offer.

Smeden lar 45-åringen ligge igjen i senga, bundet på hender og føtter, mens han gjennomsøker leiligheten. Men da klarer offeret å komme seg løs. Da offeret løper ut i gangen kommer smeden etter.

- Så viser jeg ham kniven

Han viser hvordan han får slengt offeret i gulvet.

- Så kjenner jeg at kniven går inn. det er en spesiell følelse og jeg skjønner at det har skjedd noe, forklarer smeden mens han viser politiet hva som skjedde.

Deretter rømmer smeden offerets leilighet. Når han blir pågrepet to uker senere har han fortsatt offerets blod på klærne, skriver Expressen.se.

Avhengig av rullator

De to møttes igjen da rettssaken startet i går. Da forklarte 45-åringen seg i retten om hva som skjedde den natten.

- Da han kuttet meg i fotsålen forsto jeg at det var alvor, sa offeret under sin forklaring.

Den 45 år gamle mannen er ennå ikke frisk etter det brutale overfallet. I retten gikk han med rullator. Han er avhengig av behandling flere ganger i uken, han blir fort trøtt og har konsentrasjonsvansker, skriver Expressen.se.

LA OFFERET I BAKKEN: Da den 45 år gamle mannen forsøkte å rømme ble han lagt i bakken og knivstukket. Et halvt år senere er han fortsatt så skadet at han må gå med rullator.
BESKRIVER VOLD OG SEX: Den 35 år gamle smeden beskriver detaljert hva han ønsker å gjøre med ofrene på sin nettside.