Så voldsfilmer - ble drapsmann

Inspirert av actionfilmene fra TV ville 15-åringen fra Höganäs i Sverige teste hvordan det var å drepe et annet menneske. Hans tilfeldige offer ble Josefine Boo (13).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble 15-åringen tiltalt for mordet som skjedde 8. mai i år. Politiets etterforskning i saken er oppsummert i et 1360 siders dokument, som ikke kan kalles annet enn skremmende lesning.

Innskytelse

Mange av svarene gutten ga i forhørene, besto bare av trekking på skuldrene. Totalt blottet for innlevelse har han forklart at mordet langt fra var planlagt.

- Jeg fikk bare en innskytelse. Og tenkte: Lurer på hvordan det føles å drepe noen?

Politiet tror at hvem som helst kunne ha blitt rammet av guttens plutselige innfall. 15-åringens vrede rammet til slutt Josefine Boo, som han gikk sammen med i en aldersblandet klasse, skriver Expressen.

I forhørene har han fortalt at han visste at Josefine var forelsket i ham, uten at han følte noe for henne. En dag traff han henne etter skolen, dagen etter spiste de is i hagen hennes. Så tok han henne med på sykkeltur.

I friluftsområdet i utkanten av Höganäs stoppet de syklene. 15-åringen sa at han ville vise Josefine kollene. Men da hun snudde ryggen til, løftet han en 2,6 kilos stein og kastet den mot bakhodet hennes. Da hun falt til marken, fortsatte han å slå til skrikene stilnet.

Bisart spill

Etterpå syklet han hjem for å gjøre matteleksene.

- Jeg merket ingenting, har hans mor forklart til politiet ifølge Expressen.

Seinere på kvelden, da Josefine ble meldt savnet, deltok 15-åringen aktivt i søket etter jenta. Han deltok også gråtende i en minnestund i kirken, og var med på begravelsen et par uker seinere. På spørsmål om hvordan han orket, svarer han:

- Det var vanskelig. Spesielt å se kista og vite at hun liksom lå der.

Etter tre ukes etterforskning ble gutten avslørt, og lot spillet falle. På litt over ett år er fem barn blitt drept i Sverige, samtlige utført av jevnaldrende. I likhet med flere av de andre som er tatt for mordene, er 15-åringen fra Höganäs erklært psykisk syk.