Såå stor

Jubelen sto i taket i de kongelige gemakker i Danmark i går: Klokka 11.52 fødte prinsesse Alexandra en prins.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den etterlengtede sønnen var liten og velskapt: 2655 gram tung og 48 centimeter lang. Prinsen ble født på det danske Rigshospitalet i København, og fødselen varte i ti timer.

Om lag klokka to natt til i går fikk prinsessen sine første veer, og en fødselslege kom til slottet Amalienborg. Først klokka åtte ble hun ført til Rigshospitalet.

Knapt fire timer seinere var sønnen født. To timer etter at sønnen kom til verden, snakket faren, prins Joachim, med pressen utenfor sykehuset.

Hyperventilerte

- Jeg hyperventilerte og gikk nesten i gulvet flere ganger. Jeg roet meg først da jeg fikk min sønn i armene. Det var en fantastisk opplevelse, og det var jeg som klippet navlestrengen, sa en stolt far.

- Jeg vil ikke legge skjul på at jeg er utrolig glad for at det ble en sønn, sa prinsen.

Sist det ble avfyrt salutt for en dansk prinsefødsel, var da den nyfødtes far, prins Joachim, kom til verden i 1969. Med dagens fødsel er arvefølgen sikret i det danske kongehus.

Hemmelig navn

Dersom den danske kronprins Frederik ikke får barn, er det mye som tyder på at den nyfødte kan bli det, skriver Berlingske Tidende.

Den nyfødte har tittelen «Hans Høyhet Prins av Danmark». Gifter han seg borgerlig, blir tittelen greve av Rosenborg.

Hva den nye prinsen skal hete, er fortsatt hemmelig. Axel, August, Carl, Georg, Holger, Oskar, Valdemar og William er aktuelle navn, ifølge navneforskeren Eva Villarsen. Men hun legger til at det er en temmelig umulig oppgave å spå hva den nye prinsen skal hete.