Sååå stor vil han bli

- Jeg er en røffing med styrke i håndtrykket. Med sjøltillit i størrelse x-large åpnet Lars Sponheim i går landsmøtet i vesle Venstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): - Jeg jobber hele tida med å framstå mer dempet. For jeg er også en mann med varmt hjerte og tårer som lett renner, sier partileder Lars Sponheim til Dagbladet på landsmøtet i Stavanger i går.

Venstre vaker rundt sperregrensa på meningsmålingene. Men Sponheim svinger seg opp som en partieier og nyter en nyvunnen helteglorie i landets eldste parti.

Svingte pisken

Lars Sponheim har prøvd å pynte på sitt image som en kjekkas som slenger uvørent med leppa. Han har blitt mobbet og latterliggjort.

- Mange har det moro med min bråkjekke stil. Men det er meg, det. Bildet har likevel vært litt fortegnet, sier Sponheim.

Han talte til landsmøtet som om Venstre var bulldoseren som skulle trekke et litt sidrumpa og byråkratisk land inn i den lyse morgendagen.

Partilederen svingte pisken over Arbeiderpartiet og LO, George Bush og Saddam Hussein i en tale som nok kunne ha vakt applaus også på et Høyre-landsmøte.

- Det må bli ærefullt å tjene mye penger på å starte sin egen bedrift, sa Sponheim, og kom med en kilevink også til SV:

- Har noen av dere noen gang hørt Kristin Halvorsen tale de aktive eiernes sak, de kvinnelige gründernes? Ikke jeg heller.

Ærefull rikdom

- Jeg har fått ansvar for å skape en ny politikk for en ny tid. En politikk som gjør at flere søker lykken i markedet og færre i jordbruksavtalen, sa Sponheim, og la inn et forslag som vakte stående applaus hos kvinner på landsmøtet:

- Alle selskaper bør i sin årsmelding ha et kapittel om hva de har gjort for å ivareta likestilling. Det bør være et absolutt krav om at alle offentlige selskaper og etater gjør det.

X-LARGE SELVBILDE: Lars Sponheim innrømmer at han hele tida må jobbe med seg sjøl for å dempe det bråkjekke inntrykket. Men i går holdt ikke Venstre-lederen igjen på noe da han tok landsmøtet i Stavanger med storm.