Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAAB beskyldes for spionasje i Sør-Korea

Tidligere generalmajor i det sørkoreanske flyvåpenet er arrestert, mistenkt for å ha lekket hemmelige opplysninger til det svenske industrikonsernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||SAAB beskyldes for spionasje i Sør-Korea. En tidligere generalmajor i det sørkoreanske flyvåpenet er arrestert, mistenkt for å ha lekket hemmelige opplysninger til det svenske industrikonsernet.


SAAB fikk hemmeligstemplet materiale om Sør-Koreas eget kampflyprosjekt KF-X, ble det hevdet fredag. KF-X er et svært avansert fly med såkalt stealth-teknikk, som gjør det svært vanskelig å oppdage på radarskjermer.

SAAB arbeider også med flere planer om stealth-fly, der det såkalte Neuron-prosjektet er det mest kjente. Neuron, som utvikles i samarbeid med blant andre franske Dassault, skal bli kampflyet Gripens etterfølger.

Den arresterte eksoffiseren skal ha fått betalt mellom tre og fem millioner kroner for de hemmelige papirene, ifølge nyhetsmeldinger fra den sørkoreanske hovedstaden Seoul.

SAABs talskvinne Cecilia Schon Jansson bekreftet fredag at selskapet er kjent med arrestasjonen i Sør-Korea.

- Vi vet at det er satt i gang en foreløpig etterforskning, og vi samarbeider fullt ut med de sørkoreanske myndighetene, understreket hun.

SAABs konsernledelse benekter ifølge nyhetsbyrået TT enhver ytterligere kjennskap til saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling