- Saab får munn til munn-metoden nå

Trollhättan holder pusten mens GM forhandler med mulige nederlandske kjøpere.

FÅR NOK EN SJANSE: Alt håp så ut til være ute for den svenske bilprodusenten da selskapets amerikanske eier annonserte på fredag at Saab skulle legges ned etter flere mislykkede forhandlinger med potensielle kjøpere. Nå kan det likevel bli reddet av den nederlandske bilprodusenten Spyker som ønsker å kjøpe GMs eierandeler.  Foto: SCANPIX
FÅR NOK EN SJANSE: Alt håp så ut til være ute for den svenske bilprodusenten da selskapets amerikanske eier annonserte på fredag at Saab skulle legges ned etter flere mislykkede forhandlinger med potensielle kjøpere. Nå kan det likevel bli reddet av den nederlandske bilprodusenten Spyker som ønsker å kjøpe GMs eierandeler. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den svenske bilprodusenten Saab kan fremdeles bli reddet.

På fredag annonserte den amerikanske bilgiganten General Motors at de skal legge ned Saab etter at forhandlingene med nederlandske Spyker ikke førte fram.

På søndag kom imidlertid Spyker med en egen kunngjøring om at de har lagt inn et nytt bud. Tidsfristen på budet var i utgangspunktet satt til klokka 23 i går kveld.

Etter flere møter med ledelsen i de to selskapene på et hemmelig sted i Europa, har nå Spyker valgt å utvide tidsvinduet for sitt tilbud på ubestemt tid, ifølge SvD.se.

- Vi ville ha en reaksjon fra GM. Det har vi nå fått. Dermed kan vi ta bort tidsfristen, sier Spykers grunnlegger Victor Muller til SvD.se.

Tause sjeferMuller er optimistisk, men mener at det er for tidlig å si noe om det eventuelle oppkjøpet.

- Hadde jeg ikke trodd vi hadde en sjanse, ville jeg heller ikke ha truffet dem, kommenterer han.

GM ønsker i kveld ikke å kommentere de pågående samtalene.

Saabs informasjonssjef, Eric Geers, ønsker heller ikke å si noe om forhandlingene. - Det viktigste for oss er at det fremdeles er en dialog mellom GM og potensielle kjøpere. Vi får bare håpe på et godt resultat. Det er bare å vente, sier Geers til nyhetsbyrået TT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer