Saab kan bli slått sammen med Opel

Hemmelig redningsplan diskutert på styremøte.

KAN BLI SLÅTT SAMMEN MED SAAB: Opel i Tyskland og Saab i Sverige kan slås sammen. Foto: REUTERS/Ina Fassbender/Scanpix
KAN BLI SLÅTT SAMMEN MED SAAB: Opel i Tyskland og Saab i Sverige kan slås sammen. Foto: REUTERS/Ina Fassbender/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Styremøtet i kriserammede Saab ble i går avbrutt og utsatt, og det var uklart om det ble fattet noen beslutning om bilfabrikkens framtid.Eierne i amerikanske General Motors (GM) ønsker å kvitte seg med selskapet og mener det kan gå konkurs i løpet av en måned hvis den svenske regjeringen ikke griper inn.

Styret har derfor kniven på strupen. Ønsker sammenslåingOg ifølge den svenske avisa Expressen har de en plan for å redde selskapet: Sammenslåing med tyske Opel.GM eier Saab, Opel og britiske Vauxhall i Europa, og skal ha et ønske om å kvitte seg med alle tre.

Tyske ZDF melder også at de tre virksomhetene kan slås sammen.

GMs europasjef Carl-Peter Forster skal være en drivkraft bak planen, og han ledet gårsdagens styremøte via videolink fra Tyskland.Ifølge Expressen skal Forsters budskap ha vært: Ta det med to, det er fortsatt en sjanse. Opel er i en like ille situasjon som Saab, men sammen kan vi kanskje få til noe.

Forster skal ha ønsket at svenske og tyske myndigheter ble med på prosjektet, samtidig som han ba styremedlemmene om å ikke si noe om planene. Expressen melder at Sveriges næringsminister, Maud Olofsson, skal ha vært i kontakt med Tysklands statsminister, Angela Merkel, om saken. Leveranser stoppetI natt har det kommet ut nye opplysninger om hvor utsatt Saab faktisk er.Ifølge Göteborgs-Posten har flere leverandører i Tyskland bedt lastebiler på vei til Saab-fabrikken i Trollhättan om å snu på grunn av usikkerheten de siste dagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer