- Saab kan gå konkurs i løpet av måneden

Store kutt for eieren General Motors, som vil ha pengestøtte fra den svenske regjeringen.

MANGE KAN MISTE JOBBEN: Tusenvis kan miste jobben hvis Saab, og denne fabrikken i Trollhättan i Sverige, går konkurs. Saab kan kunne gå konkurs allerede denne måneden hvis ikke den svenske regjeringen støtter General Motors, meldte selskapet tirsdag kveld. Foto: AFP/SCANPIX
MANGE KAN MISTE JOBBEN: Tusenvis kan miste jobben hvis Saab, og denne fabrikken i Trollhättan i Sverige, går konkurs. Saab kan kunne gå konkurs allerede denne måneden hvis ikke den svenske regjeringen støtter General Motors, meldte selskapet tirsdag kveld. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den amerikanske bilprodusenten General Motors (GM) skal kvitte seg med 47.000 arbeidsplasser på verdensbasis i løpet av året, melder AFP. Samtidig opplyser de at de ønsker å selge den svenske bilprodusenten Saab, men at det ikke er aktuelt uten pengestøtte fra den svenske regjeringen fram til Saab er solgt.

— Med mindre svenske myndigheter trer støttende til, så vil Saab være konkurs så tidlig som denne måneden, sa GMs toppsjef Rick Wagoner på en pressekonferanse tirsdag kveld.

På pressekonferansen, der GM la fram sin plan for omstrukturering, sa bilprodusenten at de kan komme til å trenge 30 milliarder dollar i statlige lån de kommende årene, ifølge nyhetsbyrået AP. Allerede har GM fått innvilget et stort statlig lån gjennom redningspakken for den amerikanske industrien, og ønsker nå opp til 16,6 milliarder dollar til.

- Selvstendig i 2010

GM foreslår at Saab blir et selvstendig selskap fra og med januar 2010. Det foregår nå intense forhandlinger mellom GM og den svenske regjeringen, som så langt ikke har vist seg villige til å redde Saab for enhver pris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer