- Saab søker om konkursbeskyttelse

Vil vinne tid etter beskjed om salg.

- SKAL SØKE OM KONKURSBESKYTTELSE: Svenske Saab skal søke om konkursbeskyttelse torsdag, ifølge STV. Her er Saab-sjef Jan Ake Jonsson på en pressekonferanse onsdag. Foto:  ERIK ABEL/AP/SCANPIX
- SKAL SØKE OM KONKURSBESKYTTELSE: Svenske Saab skal søke om konkursbeskyttelse torsdag, ifølge STV. Her er Saab-sjef Jan Ake Jonsson på en pressekonferanse onsdag. Foto: ERIK ABEL/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Saab har angivelig bestemt seg for å søke om konkursbeskyttelse. Styret i den svenske bilprodusenten så ingen annen utvei etter laber bergingsinteresse fra både regjeringen og eieren General Motors.

Ifølge den svenske statskanalen SVT kommer beslutningen om å søke konkursbeskyttelse til å bli tatt på et styremøte torsdag klokken 11.

En søknad om såkalt «rekonstruksjon» vil fredag bli overlevert tingretten i Vänersborg, hvilket innebærer at selskapet beskyttes mot konkurskrav fra underleverandører og andre kreditorer. Selskapet får da ni måneder på seg til å bli levedyktig, og de ansatte får lønn i perioden.

En mekler vil i nimånedersperioden se hva som kan gjøres for å få nedskrevet gjeld hos kreditorene. Saab må på sin side kutte kostnader, for eksempel gjennom omorganisering og oppsigelser.

Hadde ikke noe valg Styret i Saab skal ifølge SVT ha følt at det ikke gjenstår andre valg etter at den amerikanske eieren General Motors (GM) onsdag klart ga uttrykk for at Saab må klare seg på egen hånd fra neste år.

Samtidig har den svenske regjeringen gjort det klart at GM ikke vil få det kriselånet den amerikanske bilgiganten hevder må til for å berge Saab fra konkurs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer