Saab står stille

Produksjonen hos Saab i Sverige har stanset helt opp av mangel på norske motordeler. Saabs produksjonsleder spør seg om bedriften har leverandører på feil sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi spør oss om vi har leverandørene våre på riktig sted. Vi vil gjerne få igang produksjonen så snart som mulig, og vi skifter hele tiden leverandører, sier produksjonsansvarlig Lars Danielsson til NRK Dagsrevyen.

Arbeiderne ved Saab-fabrikken ser imidlertid ut til å sympatisere med de norske streikende.

- Streik er noe vi må leve med, sier en representant for de ansatte.

Direktør Einar Sorknes hos bildelprodusenten Fibo i Holmestrand sa tidligere i dag at bedriften kan få en trailer av gårde i morgen tidlig hvis streiken avblåses i ettermiddag. Men både Fibo og Kongsberg Automotive frykter langvarige virkninger av en lang streik så sterkt at de streikende ansatte og deres sjefer har skrevet brev til LO og NHO og krevd avslutning av konflikten.

- Skaden har allerede skjedd, det er klart streiken er et veldig klart signal til europeiske bilprodusenter om hva de kan forvente seg i fremtiden fra Norge. Til nå har vi vært eneleverandør til Saab, Scandia og Ford, og det har vi vært fordi vi har vært pålitelige, sier Einar Sorknes.

Så mange som 100.000 arbeidsplasser i bilindustrien i Europa kan rammes dersom streiken ikke avsluttes, skriver Aftenposten Interaktiv.

(Dagbladet :på nettet)