Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saab Automobiles Victor Muller:

Saabs tidligere toppsjef frikjent for grov svindel

Saab Automobiles tidligere toppsjef Victor Muller er i lagmannsretten frikjent for grov svindel i tiden før bilprodusenten gikk konkurs i 2011.

FRIKJENT: Saabs tidligere toppsjef Victor Muller er frikjent for svindelanklager. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix
FRIKJENT: Saabs tidligere toppsjef Victor Muller er frikjent for svindelanklager. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To revisorer som også var tiltalt, er frikjent.

Muller og sju revisorer ble i Vänersborgs tingsrätt i fjor frikjent i Saab Automobile forut for konkursen i 2011. Svensk Økokrim valgte å anke på to punkter – Muller og to av revisorene. Det er ikke utelukket at dommen fra hovretten for västra Sverige tirsdag blir anket videre til høyesterett.

Alle de tiltalte i saken har nektet for å ha gjort noe galt, og blant dem som er frikjent fra før, er Mullers forgjenger Jan Åke Jonsson og tidligere sjefjurist Kristina Geers.

Saab (Svenska Aeroplan Aktiebolaget) begynte å produsere biler i 1946. Selskapet ble senere slått sammen med lastebilprodusenten Scania. I 1990 dannet konsernet selskapet Saab Automobile med amerikanske General Motors som eneste eier fra 1999. Saab Automobile ble i 2010 kjøpt av nederlandske Spyker, og året etter ble Saab slått Automobile slått konkurs. Konkursboet ble i 2012 kjøpt opp av Nevs som skulle lage elbiler. To år senere var kravet etter konkursen nådd 3,3 milliarder kroner. Oppgjøret er ennå ikke klart. Det ventes å bli avsluttet tidligst i 2019.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!