Saabye Christensen leste dikt for lakk og lær-folket i San Francisco

«Hvor ble det av alle gutta?» Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Nå er det snart to uker siden Lars Saabye Christensen la ut på road trip i USA med Dagbladets Lars Eivind Bones og Tom Stalsberg. De begynte å krangle allerede på første konserten.

Og nå har gutta tydeligvis byttet ut munnhuggeri med pisk. Se hva de skriver hjem:

Et av de aller mest kjente diktene til Lars Saabye Christensen er «Hvor er det blitt av alle gutta?». Søndag kjente han og resten av de skjøre Oslo-gutta å lufte seg på Folsom Fair Parade - verdens største innenfor fagområdet lærfetisj. Gatelangs er det rundt 400 000 mennesker som en gang i året får vist seg fram i alt de har og alt de ikke vil ha på seg av lær og skinnutstyr. Pluss helt andre ting.

Sånn er denne byen, San Francisco. På vei opp kjørte vi forbi en bar der et skilt sa tydelig i fra: «Hippies, bruk sidedøren».

Videodagbøkene til Buicken på tur takker for det rare følget som startet opp for snaue fjorten dagen siden i New York og som siden har vært innom Miami, New Orleans, Houston, Los Angeles/San Pedro og runder av Amerika-turen i fantastiske San Fran. Og vi lover å ikke sladre til noen om noe som helst, hvor var det det butta? Kanskje på hjørnet av poesi og neonlys.

PS. Bokforretningen City Lights, etablert for 60 år siden og er storbroren til Tronsmo i Oslo, ligger på North Beach og anbefales fortsatt, kåret flere ganger til dette kontinentets klart beste. Dette underskrives det på, med påholden pisk ettersom de neste helg inviterer til poesifestival der inngangsbilletten er «An open mind».

Beat on.


Bli med på rusletur i New Orleans med alle gutta her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer