Drapssak ryster London:

Sabina (28) funnet drept. Mann pågrepet

Gåturen fra leiligheten til puben tar bare fem minutter, men barneskolelæreren Sabina Nessa (28) kom aldri fram.

DREPT: Læreren Sabina Nessa ble drept på vei til en pub hvor hun skulle møte en venn. Foto: Metropolitan Police
DREPT: Læreren Sabina Nessa ble drept på vei til en pub hvor hun skulle møte en venn. Foto: Metropolitan Police Vis mer
Publisert

På den korte gåturen fra leiligheten til den lokale puben, forsvant barneskolelæreren Sabina Nessa (28) fredag kveld forrige uke.

Nessa skulle bare møte en venn, men kom aldri fram.

Dagen etter ble liket hennes funnet under en løvhaug i en park sørøst i London. Da gikk drapsalarmen i den britiske hovedstaden.

Nå er en 38 år gammel mann pågrepet, mistenkt for å ha hatt befatning med drapet, melder Sky News.

DRAMATISK: Politiet i USA leter nå etter kjæresten til Gabby Petitio, som er funnet død etter en bilferie. Video: Youtube / Kameraone. Reporter: Julie Tran Vis mer

Varslet familien

Den mistenkte 38-åringen ble pågrepet natt til søndag øst i Sussex, opplyser London-politiet, som kaller pågripelsen en «betydelig utvikling» i saken.

- Sabinas familie er orientert om utviklingen, sier sjefetterforsker Neil John, ifølge Sky News.

På nåværende tidspunkt ønsker politiet imidlertid ikke å kommentere mistankegrunnlaget mot den pågrepne 38-åringen ytterligere.

Det er derfor uklart om den pågrepne 38-åringen er mannen som ble fanget på overvåkningsvideo i nærheten av åstedet og deretter etterlyst av politiet tidligere i uka.

MINNESTUND: Over 500 personer deltok fredag kveld på en markering for å minnes drepte Sabina Nessa (28). Foto: AP / NTB
MINNESTUND: Over 500 personer deltok fredag kveld på en markering for å minnes drepte Sabina Nessa (28). Foto: AP / NTB Vis mer

Flere voldshendelser

Drapet på den 28 år gamle barneskolelæreren Nessa har forarget innbyggerne i London, og særdeleshet innbyggerne i bydelen Kidbrooke, hvor Nessa bodde og ble funnet drept.

Drapet føyer seg inn i en rekke tilsynelatende tilfeldige og alvorlige voldshendelser mot kvinner som har ferdes utendørs i London.

Tidligere i år ble 33 år gamle Sarah Everard angrepet og drept mens hun gikk hjem fra en venn.

Søstrene Bibaa Henry og Nicole Smallman ble i fjor sommer knivstukket til døde - i den samme parken hvor Sabina ble funnet død - av en 19 år gammel mann.

DRAP: I januar 2020 hadde russiske Vera Pektheleva nylig gjort det slutt med kjæresten og var innom leiligheten hans for å hente tingene sine. Men hun kom aldri ut igjen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

- Et mareritt

Fredag kveld ble det arrangert en minnestund i den aktuelle parken, Cator Park, av organisasjonen Reclaim These Streets, en aktivistgruppe som jobber for å forebygge vold mot kvinner.

Over 500 personer deltok på minnestunden. Blant dem var familien til drepte Nessa.

- Vi har mistet en fantastisk, omtenksom og vakker søster, som forlot denne verdenen altfor tidlig. Ord kan ikke beskrive hvordan vi har det. Det føles ut som om vi er fanget i et mareritt vi ikke klarer å unnslippe, sa søsteren Jebina Yasmin Islam, og la til:

- Vår verden er knust, og vi er ganske enkelt målløse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer