Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sablet ned Lars

LILLESTRØM (Dagbladet): I dag vil Lars Grønnerød slå tilbake mot beskyldningene fra Kristin Kirkemo Haukeland om at han er en lokal forbryterkonge, med et nettverk av kriminelle venner som stiller opp for ham når det trengs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For kompisene betyr det ikke noe å sitte i fengsel. Det gir bare status, hevder Kristin.

Kristin Kirkemo Haukeland kom i retten i går med kraftige beskyldninger mot ekskjæresten Lars Grønnerød. I dag vil Grønnerød og hans forsvarere slå kraftig tilbake. Advokat Morten Kjensli, som forsvarer Grønnerød, sier til Dagbladet:

- Hun framstiller Lars som en lokal mulla Omar med et kriminelt nettverk hvor han etter forgodtbefinnende kan bestille forklaringer etter hvert som det passer for å styrke sin egen situasjon.

Dette medfører ikke riktighet. Hun gjør dette for å styrke sin egen stilling. Vi skal gå Kristin nærmere etter i sømmene nettopp på dette punkt, sier Kjensli.

Ut av knipa

I Eidsivating lagmannsrett har Kristin gått langt kraftigere ut mot Lars enn hun gjorde i Nes herredsrett i fjor. I går karakteriserte Kristin sin ekssamboer som tøff og beregnende, en rusmisbruker og langer.

Lars på sin side kaller Kristin en notorisk løgner, som lyver hver dag.

I går satt Lars taus og bister på tiltalebenken mens hans tidligere kjæreste kom med de verste beskyldninger mot ham. I dag vil han selv få slippe til i vitneboksen. Da får han imøtegå uttalelsene fra Kristin.

Var på Vangseter

For første gang sa Kristin i går at Lars hadde blitt kjent med Veronica og Per allerede i 1997. Det vil Lars benekte i dag: Han hevder at de først møttes da løvet begynte å falle i 1998 - etter attentatene.

Kristin var i går sikker på at møtet mellom Per, Veronica og Lars skjedde etter at Lars hadde vært på Vangseter.

Dette er Lars og Kristin uenige om

  • Drapsplanlegging: Kristin hevder at Lars deltok i drapsplanlegging lille julaften. Lars sier at han ga ekteparet Orderud våpenopplæring, men at det aldri var snakk om drap.
  • Våpenbyttet: Lars hevder at Kristin maste på ham for at han skulle gi sin revolver «Lillegutt» til Per. Kristin hevder Lars maste på henne for at hun skulle kjøre ham til gården, men at hun nektet.
  • Attentatene: Lars hevder at Kristin overfor ham har sagt at hun står bak attentatene, noe hun benekter på det sterkeste.
  • Magasinet: Lars har antydet at det var Kristin som plantet pistolmagasinet i leiligheten hans, mens Kristin benekter dette. Det aktuelle magasinet satt mest sannsynlig i pistolen som ble brukt i kårboligen.

  • Per og Veronica: Kristin hevder at Lars møtte ekteparet Orderud allerede i 1997, mens Lars på sin side sier at han ikke kom i kontakt med dem før løvet begynte å falle i 1998.

- Vi vil i dag legge fram dokumentasjon på at Lars var på Vangseter fra oktober til desember 1997. Vi oppfatter at Kristin har endret tidspunktet for når Lars møtte Veronica og Per ut fra at han skal ha et motiv for attentatforsøkene. Vi vil spørre Kristin om hun besøkte Lars på Vangseter, siden hun hevder at hun kjente ham på det tidspunktet.

Lars vil i dag forklare at han først møtte ekteparet Orderud da løvet hadde begynt å falle i 1998, altså på høsten, og etter de omtalte anslagene mot ekteparet Paust, sier Kjensli til Dagbladet.

- At Lars møtte Per og Veronica før sommeren 1998, det er helt sikkert. Det var helt naturlig jeg lot Lars komme inn i min familie, fastholdt Kristin i retten.

- Forhold i rus

Kristin fortalte i går at hun og Lars aldri har hatt et seriøst forhold, men at det var basert på rus. Hun sa at det var Lars som sørget for at hun til enhver tid hadde amfetamin, og at de gjorde brekk sammen.

Hun forklarte videre at Lars hadde lært henne opp til aldri å fortelle noe til politiet, og at Lars ikke gikk av veien for å lyve for politiet dersom det kunne få ham ut av en knipe.

- Får han problemer, har han kompiser som støtter ham. Sånn fungerer det miljøet: Man støtter dem man står nærmest, og ljuger på andre, hevdet Kristin Kirkemo Haukeland.

Kastet dritt

Hun sa videre at Lars ikke ville legge fram noe for politiet med mindre han var helt nødt.

Lars har hevdet at Kristin har truet ham med å «skyte ham bakfra slik hun gjorde med de tre der oppe». I går benektet Kristin på det sterkeste at hun skal ha sagt noe slikt.

- Hvorfor skulle Lars si dette om deg hvis det ikke var sant? ville advokat Harald Stabell vite.

- Han kastet dritt på meg, slik som jeg har kastet dritt på ham, svarte Kristin.

I ANGREP: Kristin Kirkemo Haukeland kom med kraftige beskyldninger mot ekskjæresten, Lars Grønnerød, i retten i går. I dag vil Lars slå tilbake.
Hele Norges coronakart