Sabotasje bak nytt tog-drama

MOI/STAVANGER (Dagbladet): Plutselig lå røyken tjukk rundt togvognene, flammer slikket oppover lokomotivet. - Vi fikk beskjed om at toget hadde kjørt på en gjenstand og at det var oppstått brann, derfor måtte vi trekke tilbake til bakerste vogn, forteller passasjer Richard Hille (21) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Noen fikk marerittbildene fra Åsta-ulykken på netthinnen, det ga frysninger på ryggen og skapte frykt hos mange. Men toget bremset kontrollert, og ryddingen av vognene skjedde uten at det oppsto panikk.

Bevisst handling

Politiet etterforsker nå det som kan være en vanvittig og svært alvorlig sabotasje mot passasjertoget fra Kristiansand til Stavanger i går ettermiddag. En jernbjelke lå over høyre togskinne, den var ti centimeter i diameter og nesten en meter lang.

- Alt tyder på at fremmedlegemet bevisst var plassert over skinnegangen. Vi har indikasjoner på hvem som kan ha gjort det. Dette er en svært alvorlig episode, enten det dreier seg om såkalte guttestreker eller sabotasje, sier lensmannsførstebetjent Gunvald Surdal på Moi til Dagbladet.

Togsporet går gjennom et boligfelt der uhellet skjedde. Kilder på Moi mener at en gjeng i området har latt det gå sport i å legge gjenstander på togsporet.

Denne gangen kunne det lett ha gått fryktelig galt. Jernstokken slo et hull i en tank med 1500 liter olje i trafoen som produserer strøm. Oljen lakk ut og tok raskt fyr. Besetningen på toget fikk kontroll over ilden før det lokale brannvesenet kom til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer