Sabotasje mot det svenske miljøpartiets landsmøte

Kriserammet parti møtte blodpøl på landsmøtetrappa.

MØTT AV BLODLIGNENDE STOFF: Avtroppende talsperson Åsa Romson fikk ingen hyggelig siste dag på jobben i det svenske miljøpartiet. Her holder hun pressekonferanse etter at hun gikk av fredag. Foto: Thomas Johansson / Scanpix
MØTT AV BLODLIGNENDE STOFF: Avtroppende talsperson Åsa Romson fikk ingen hyggelig siste dag på jobben i det svenske miljøpartiet. Her holder hun pressekonferanse etter at hun gikk av fredag. Foto: Thomas Johansson / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenske miljøpartidelegater ble fredag morgen møtt av det som ifølge svensk politi ser ut som blod, utenfor inngangspartiet til det svenske Miljøpartiets landsmøtelokale i Karlstad.

Ifølge P4 Värmland var det ikke blod, men rødfarge som har blitt smurt utover trappa. Til Expressen sier kommunalråd i Karlstad og Miljøpartiet-medlem Per-Inge Lidén at herverket er et angrep midt i demokratiets hjerte.

Sikkerheten rundt landsmøtet er nå hevet.

Krisen fortsetter Denne helgen holder det grønne partiet landsmøte, etter det som har vært en turbulent vår. Det har vist seg hardt for de grønne å sitte i regjering, og partiet har stupt på meningsmålingene.

Siste meningsmåling viste 4,5 prosent oppslutning, bare et halvt prosentpoeng over den svenske Riksdagens sperregrense. Fortsetter nedgangen vil partiet, slik som i 1991, være ute av Riksdagen.

Den siste måneden har det vært mye uro i partiet. Partiets boligminister Mehmet Kaplan har gått av. Det samme har en av partiets to ledere, talsperson og klima- og miljøminister Åsa Romson. Mandag erklærte Romson at hun går av som klima- og miljøminister, og fredag velges det en talsperson for partiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer